Strahonja: Velika greška suca. Morao je dosuditi još jedan penal za Argentinu

Screenshot: HRT

SAUDIJSKA ARABIJA je trećeg dana 22. Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru napravila jednu od najvećih senzacija u povijesti Mundijala. Saudijci su s 2:1 pobijedili Argentinu, za mnoge prvog favorita turnira. Kasnije u istoj skupini Meksiko i Poljska su odigrali utakmicu bez golova.

Argentina je dobro izgledala u prvom poluvremenu. Povela je golom Lionela Messija iz penala, a onda je stiglo razdoblje od 23 minute u kojem su joj poništena čak tri gola. Jedan je dao Messi, jedan Angel Di Maria, a jedan Lautaro Martinez. Svi su bili poništeni zbog zaleđa.

Argentina teško oštećena?

Naknadno se uspostavilo kako je VAR soba možda oštetila Argentinu kod jednog od poništenih golova. Naime, čini se prema jednoj od objavljenih slika da Martinez nije bio u zaleđu kod postizanja gola.

Osim toga, sudački ekspert Mario Strahonja je u emisiji nakon utakmice rekao kako je Argentina oštećena još jednom. Riječ je o situaciji iz 64. minute, kada je najprije Martinez, a onda Tagliafico imao šansu s nekoliko metara zabiti gol, ali je sjajni saudijski vratar to zaustavio.

Ipak, kod upućenog centaršuta dogodio se prekršaj. "Ovo je zakašnjela reakcija braniča koji je startao na nogu napadača, i to vrlo neoprezno. Loša odluka suca. Trebao je dati Saudijcu žuti karton i bio je to čisti penal za Argentinu", poručio je Strahonja.

Pročitajte više