Strahonja: Hajduku je ispravno poništen gol. Mudražija? Sam se sapleo

Screenshot: HRT

UTAKMICOM Rudeša i Dinama (1:5) kompletirano je 9. kolo SuperSport HNL-a. Hajduk je nakon njega ostao vodeća momčad ljestvice, s Rijekom i Dinamom, koji ima utakmicu manje, na -2. Kao i obično, u HRT-ovoj emisiji Stadion sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je sporne situacije i suđenje.

Hajduk - Lokomotiva 1:0 (sudac Patrik Kolarić)

"Dobro je sudio. U početku je imao mali pritisak nekih Hajdukovih igrača u jednom mini mobingu. Možda je mogao kvalitetnije i smirenije reagirati i dati do znanja da je on taj koji će upravljati utakmicom", rekao je Strahonja i osvrnuo se na situaciju iz 31. minute, odnosno pad Mudražije. Bio je upitan je li došlo do njegovog kontakta s Melnjakom ili je u pitanju bilo simuliranje.

"Jasno je da je Mudražija sapleo sam sebe. Upitno je je li rezultat saplitanja kontakt s Melnjakom ili ne. Na temelju snimke ne možemo to utvrditi, a samim time nemamo dokaz je li kazneni udarac. Malo je neobično to saplitanje, možda bi mogao proći bez žutog kartona. Niti VAR nije mogao kvalitetnije reagirati, morao je dati povjerenje sucu koji je bio vrlo blizu", rekao je.

Sporna je bila i 47. minuta, odnosno trenutak koji je prethodio golu Hajduka. Je li Krovinović bio u zaleđu?
"Bio je bliže poprečnoj liniji, iza obrambenog igrača. Nije veliko zaleđe, VAR-u je trebalo malo za analizu, ali ispravno poništen pogodak.

Rudeš - Dinamo 1:5 (sudac Jakov Titlić)

O poništenom golu Drmića iz 27. minute:

"Sve čisto. Pomoćni sudac je dobro pustio situaciju. Radilo se o samoj liniji. Znamo da se daje prednost napadaču ako je u liniji, odnosno nije pozicija zaleđa. Treba spomenuti trenutak upućivanja lopte, konkretno Roberta Ljubičića. Zaleđe se analizira od trenutka kada je prvi kontakt lopte i noge dodavača igraču. Definitivno sve ispravno. Vrlo granična situacija i pohvale sucu."

Granična situacija bila je i kod gola Emrelija iz 38. minute.

"VAR je dobro napravio kontrolu zaleđa i je li lopta eventualno prešla poprečnu liniju, govorimo o korner-liniji. Ona je mora proći cijelim svojim obujmom. VAR je napravio kontrolu, pomoćni sudac je nakon signalizirao, bio je uvjerenja da je lopta u igri. I meni se tako čini. Dobra procjena pomoćnog i glavnog suca."

Pročitajte više