Strahonja objasnio zašto je Hajduk oštećen u derbiju protiv Rijeke

FOTO: Screenshot

U OVOTJEDNOM izdanju emisije Stadion raspravljalo se o Jadranskom derbiju između Hajduka i Rijeke. Očekivano, stalni gosti Igor Cvitanović i Mario Strahonja komentirali su sporne situacije i igru na praznom Poljudu.

Strahonja je prvo prokomentirao sam ambijent na Poljudu te istaknuo da on nije bio prirodan, kako za igrače, tako i za suce.

"To su sasvim neprirodne situacije za suce kad na tribinama nema gledatelja. Kad nemate podražaj s tribina, ambijent nije prihvatljiv. Sve je nekako tmurno i svima je tako", rekao je Strahonja.

Na red je došao prvi sporni detalj s Jadranskog derbija, a to je kazneni udarac dosuđen u korist Hajduka koji je Strahonja ocijenio opravdano dosuđenim.

"Možemo vidjeti da je ruka Rijekinog igrača bila odmaknuta od tijela, a samim time proširen je i obujam tijela i radi se o kaznenom udarcu te je isti ispravno dosuđen. Sudac nije pogriješio", ocijenio je Strahonja.

Osvrnuo se potom i na drugu situaciju, onu u 49. minuti kada je Tihomir Pejin sudar Frana Tudora i Leonarda Zute pročitao kao prekršaj za kazneni udarac, ovoga puta za Rijeku.

"Vidimo da se dva igrača na neki način bore za što bolju poziciju, tko će prvi doći do lopte. I jedan i drugi na vrijeme su došli do pozicije, onda je Zuta nekontroliranu loptu proslijedio iza igrača Hajduka. Zbog inercije on se potom sudario s Tudorom, ali ništa što bi bilo dovoljno za kazneni udarac u idealnom slučaju", pojasnio je.

Obje sporne situacije možete ponovno pogledati OVDJE.

Pročitajte više