HNL

Strahonja: Zebec je napravio nekoliko velikih pogrešaka na račun Dinama

U DERBIJU 33. kola Prve HNL u subotu su u Rijeci nogometaši Rijeke i Dinama odigrali 0:0. Bila je to uvertira za finale Hrvatskoga nogometnog kupa koji se igra 22. svibnja u Puli, a taktičke aspekte susreta i suđenje prokomentirali su gosti HRT-ove emisije Stadion, Marko Lozo i Marijo Strahonja. 

"Iznenadila me defanzivna igra Rijeke. Izašli su s pet igrača u zadnjoj liniji jer Dinamo ima izgrađene mehanizme igre po boku. Upravo su taj bok htjeli obraniti i eutanazirati Dinamovu igru prema naprijed.

Ideja igre je bila da se puštaju stoperi Dinama u igru koji su tehnički ipak malo limitiraniji od veznjaka i tu su tražili situacije za izlazak u tranziciju. Međutim, nisu to dobro odradili. U zadnjoj trećini nisu bili opasni po Dinamov gol", rekao je Marko Lozo u emisiji Stadion. 

Marijo Strahonja ističe kako suđenje nije bilo u skladu s derbijem. Sudac Mario Zebec imao je nekoliko velikih pogrešaka na račun Dinama. 

"U 16. minuti trebao je dosuditi prekršaj i dati opomenu Punčecu, u  43. minuti Župarić radi namjerni prekršaj i zaslužio je opomenu, dok je u posljednjim minutama dvoboja, u 89. minuti, Petković sapleten s leđa i ovo je kazneni udarac", rekao je Strahonja. 

 

Pročitajte više