Strani mediji: Ančić nadmašio svog idola Ivaniševića

TIMES, AP i Reuters pišu kako je Mario Ančić, koji je igrao u sjeni Ivana Ljubičića nadamašio svog idola Gorana Ivaniševića i postao neočekivani heroj finala Davis Cupa.

Čini se kako je "Baby Goran" narastao, piše Associated Press.

Pobjedom u odlučujućem meču finala Davis Cupa Mario Ančić izašao je iz sjene svog idola Gorana Ivaniševića, piše AP.

Superiorni Ančić, koji je sezonu završio na 22. mjestu ATP ljestvice je već u tie-breaku prvog seta preuzeo inicijativu dopustivši Mertinaku, koji je 165 igrač svijeta, da osvoji tek jedan poen.

Ančić, čiji nadimak "Baby Goran" strani mediji koriste od 2002. godine kada je na početku Wimbledona izbacio Rogera Federera. Nadimak "Super Mario" dobio je kada se plasirao u polufinale pobjedivši Tima Henmana, podsjeća AP.

"Davis Cup je najveće tenisko natjecanje na svijetu, ponosan sam što je upravo moja momčad osvojila prvo mjesto." - kazao je Nikola Pilić, prva osoba koja je osvojila naslov s dvije različite reprezentacije, tri puta s Njemačkom i jednom s Hrvatskom.

"Samo zato što su neke nacije veće, ne znači da su bolje od nas. Osjećaj da smo pobjednici za nas je povijesni trenutak." - dodao je nakon osvajanja "zdjele za salatu" Pilić, a prenosi Reuters.

Ančić, koji je u finalu Davis Cupa igrao u sjeni Ivana Ljubičića, nakon što je deklasirao Mertinaka postao je heroj, piše Reuters i podsjeća na podatak da je Hrvatska od 1900., od kada se natjecanje održava postala dvanaesta nacija kojoj je to pošlo za rukom.

Times piše kako pobjedu nije donio Ljubičić, zvijezda finala, nego Ančić koji je "odabrao" odličan trenutak za pobjedu u singlu.

List se pita kako to da je izbornik Miloslav Mecir u ključnom meču šansu dao Mertinaku, a ne drugom igraču reprezentacije Karolu Becku, odnosno iskusnom Karolu Kučeri. Ančić je tako postao neočekivani junak pobjede u finalu Davis Cupa.

Pročitajte više