Strani mediji: Ančić ugasio Henmaniju


"SUPER Mario izbacio Henmana", "Ančić utišao Henmaniju", "Ančić uništio Henmana u četvrtfinalu", "Ančić ponizio Henmana" – neki su od naslova kojima su svjetski mediji popratili veliku pobjedu hrvatskog tenisača Marija Ančića nad Englezom Timom Henmanom, kojom se Ančić plasirao u polufinale Wimbledona.

"Wimbledonski san Tima Henmana raspao se u četvrtfinalu, već drugu godinu za redom. Henmana je s 7:6, 6:4, 6:2 razbio nepostavljeni Hrvat Mario Ančić." – piše Reuters, pa dodaje kako je nakon meča Henman izgledao kao "tužna sjenka samog sebe".

"Ančića krasi moćan servis i na trenutke briljantna igra s osnovne linije, što je pokazao i 2002 izbacivši Rogera Federera u prvom kolu Wimbledona." – stoji u Reutersovom članku.

Ugledni britanski Guardian Ančićevu igru opisuje kao "kontroliranu agresiju". "Henman je podlegao kombiniranom napadu Ančićevog servisa i oštrih reternova." – piše Guardian.

"Ančić, kojeg sada očekuje polufinale, polako ali sigurno gradi impresivnu reputaciju "ubojice divova", naročito uzme li se u obzir da je 2002 izbacio Rogera Federera u prvom kolu." – stoji u članku Guardiana.

Fox Sports u članku s naslovom "Ančić ponizio Henmana" hvali igru mladog hrvatskog tenisača, pri čemu se posebno ističe Ančićeva nadmoć tokom cijelog meča.

Pročitajte više