Strani mediji: Eduardo razorio Sheffield

SASVIM je prirodno da će hrvatski mediji s posebnim zadovoljstvom i pažnjom popratiti dobru predstavu Eduarda da Silve nakon što je zabio dva pogotka Sheffieldu u Liga kupu, ali ne hvalimo ga samo mi. Strani mediji se slažu - zvijezda je rođena!

"Eduardo razorio Sheffield", naslov je članka u kojem Sky Sports o hrvatskom reprezentativcu piše samo u superlativima. "Napadač Eduardo zabio je dva vrhunska pogotka pomoću kojih je Arsenal s lakoćom prošao u četvrtinu finala Liga kupa", piše britanski BBC.

"Priče kako bi Sheffield mogao za Arsenal biti 'kora od banane' pokazale su se neosnovanima. Arsenalovi mladići razmontirali su domaću ekipu na Bramall Laneu. U vodstvo je domaćine vrlo rano doveo izvrsni Eduardo, a Hrvat je svoju statistiku golova poduplao nedugo nakon poluvremena", javlja Goal.com.

O jednom od svojih nebrušenih dragulja nakon susreta progovorio je i Arsene Wenger. Iako analitičan i škrt na komplimentima kao i uvijek, Francuz nije skrivao zadovoljstvo Eduardovom vrhunskom predstavom.

"Prvi je udarac na gol bio vrlo kvalitetan, a i tehnički je Eduardo igrao jako dobro. Čekali smo ga, nismo stavljali pritisak na njega jer znamo da igraču treba vremena kad dođe u novi klub. Šest mjeseci je normalan period prilagodbe", kazao je Wenger.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više