Strani mediji: Hrvatska očekuje strogu kaznu zbog nacističkog simbola

VELIK dio stranih medija s nemalim je zanimanjem popratio reakciju svjetske krovne nogometne organizacije na incident koji je zasjenio pobjedu hrvatske reprezentacije nad svjetskim prvacima Talijanima u Livornu. Naime, nekolicina je "navijača" svojim tijelima formirala zloglasni nacistički simbol, kukasti križ, što je izazvalo promptnu reakciju talijanske policije.

FIFA je također reagirala, pokretanjem disciplinskog postupka protiv Hrvatskog nogometnog saveza. Ugledni britanski list Times navodi kako HNS očekuje strogu kaznu, te prenosi izjavu Zorana Cvrka, HNS-ovog šefa sigurnosti.

"Nema nikakve sumnje da će FIFA i UEFA reagirati. Strašno je to što se dogodilo. Svaki oblik rasizma i fašizma zaslužuje najtežu moguću osudu, pa tako i ovaj incident" - kazao je Cvrk.

FIFA-ina istraga o incidenti otvorena je jučer, a koliko će dugo potrajati, ne zna se.

Nema nikakve sumnje da će Hrvatska biti kažnjena, ovaj put ne samo novčanom kaznom, jer je malo vjerojatno da će krovna svjetska nogometna organizacija u obzir uzeti smiješne tvrdnje kakve se mogu čuti iz navijačkih redova, prema kojima su "maštoviti" navijači bili "isprovocirani".

Foto: Armada-Rijeka.hr

Pročitajte više