Strani mediji prepuni hvale za Ljubičića

IVAN LJUBIČIĆ igra u životnoj formi. Pred njim su sama finala - Masters u Parizu, Masters Cupa i Davis Cupa. Strani mediji hvale Ljubičićevu superiornu igru i pišu o impresivnom Hrvatu, a on kaže kako u Šangaj ne odlazi kao turist.

BBC javlja kako je Ljubičić došao do svog drugog finala Mastersa pobjedivši ozlijeđenog Andy Roddicka.

"Nikada u životu nisam ovako igrao. Mislio sam da mogu dobro, ali ovako dobroj igri se nisam nadao." - kazao je Ljubičić nakon meča.

Reuters piše o impresivnom Ljubičiću koji je lako prošao Roddicka. "Briljantan Ljubičićev niz uz impresivan nastup u polufinalu Ljubičića je doveo do posljednjeg meča u Parizu." -  piše Reuters.

"Roddick se nije mogao suprostaviti odličnom Ljubičiću." - jednoglasni su svjetski mediji.

Svi hvale superioran Ljubičićev forhend, koji mu je i pomogao oduzeti Roddickov servis kod 5:5, kao i pri servisu za meč.

"Ljubičić prejak za ozlijeđenog Roddicka" - naslov je članka objavljenog na službenim stranicama pariškog Mastersa. Ljubičić i Roddick se opisuju, uz Federera i Nadala, kao dva najjača tenisača na Touru.

Roddick je na press konferenciji nakon meča kazao kako je Ljubičić posljednjeg mjeseca najbolji igrač na Touru.

"Masters je teniska raskoš. Teži je nego Grand Slam jer se sastaju osmorica najboljih. Iako ću tamo biti prvi puta ne idem kao turist." - zaključio je Ljubičić, koji će pokušati osvojiti prvi Masters u životu, nakon što je u Madridu u tie breaku petog seta izgubio od Španjolca Rafaela Nadala.

Ljubičić će u finalu igrati protiv Tomasa Berdycha koji je u polufinalu bio bolji od Radeka Stepaneka.

Berdych je 20-godišnji Čeh, 50. je na ATP listi, a najveći uspjeh ostvario je prošle godine kada je osvojio turnir u Palermu.

Ljubičić i Berdych do sada su se susreli u dva navrata i oba puta slavio je hrvatski tenisač.

2004. godine igrali su u Madridu, kada je Ljubičić pobijedio s 6:4, 6:4, a ove godine igrali su i Indian Wellsu gdje je Ivan bio bolji s 6:4 i 6:1. 

Kako je ovo prvo Masters finale za Čeha, koji prije Pariza nije postigao zapaženije rezultate, Ivan je favorit u posljednjem ovosezonskom turniru iz Masters serije.

Pročitajte više