STRELJAŠTVO: ČEHU POBJEDA U MK PIŠTOLJU

Današnji je dan Svjetskog kupa u streljaštvu u zagrebu obilježilo samo jedno finale i to u disciplini malokalibarskog pištolja za muškarce na pedeset metara. L

Pobjedu je odnio Čeh Martin Tenk s ukupnim rezultatom od 668,3 krugova. Čeh je imao zalihu iz kvalifikacijskog meča od čak šest krugova za drugoplasiranim Rusom Vladimirom Gončarovim, te je unatoč pogođenim dvjema osmicama u finalu, došao do zlata.

S ostvarenih 666.1 krugova Rus Gončarov je zadržao drugo mjesto, a na pobjedničkom postolju pridružio mu se kao treći Kinez Dan Xu s ostvarenih 662.4 kruga. Zanimljivo je kako su svi finalisti ove discipline već na ranijim natjecanjima uzeli kvotu za Olimpijske igre u Ateni, te je kartu za Atenu osvojio danas devetoplasirani Španjolac Isidro Lorenzo. Naši reprezentativci u ovoj disciplini su bili Vlado Cindrić i Renato Kunac, a nakon kvalifikacija, u konkurenciji od 68 natjecatelja, Cindrić je zauzeo 34., a Kunac 52. mjesto.

Danas je na rasporedu bila prva runda natjecanja u 25 metara pištolj, u kojoj je Hrvatska imala dva odlična predstavnika, braću Romana i Sašu Špirelju. Prema preliminarnim rezultatima prvog dijela ovog natjecanja Roman Špirelja je na devetom, a Saša Špirelja na 19. mjestu.

Svjetski kup završava u nedjelju.

(Hina) pp

Pročitajte više