HRVATSKI NOGOMETAŠI

Strinić: Vratio sam se u Split. Mogao sam igrati u Hrvatskoj, ali tko me tjerao

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

POSLJEDNJA utakmica u karijeri Ivana Strinića bilo je finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, odigrano 15. srpnja 2018., kada je Francuska s 4:2 pobijedila Hrvatsku. Tada je napustio Sampdoriju i potpisao za Milan, no nije odigrao nijednu službenu utakmicu te se umirovio s 33 godine.

Često osporavani lijevi bočni u intervjuu za Gazzettu dello Sport najavio je utakmicu Lige prvaka između Dinama i Milana, ali govorio i o kraju igračke karijere. "Prvo sam u Milanu imao problem sa srcem, a zatim sam doživio dvije-tri ozljede, uglavnom mišića. Na kraju sezone razgovarao sam s Bobanom o svojoj budućnosti i onome što sam prošao. Nisam više mogao", ispričao je Strinić.

Karijeru je započeo u Hajduku, zatim je otišao u francuski Le Mans pa nastupao za Hrvatski dragovoljac, ponovno Hajduk, Dnjipro, Napoli, Sampdoriju i Milan. "Vratio sam se u Split i počeo više vremena provoditi s obitelji. Stoga sam odlučio prestati. Mogao sam igrati u Hrvatskoj ili Bugarskoj, ali sam pomislio: 'Tko me tjera?' Teško je krenuti ispočetka", rekao je Strinić.

"Bavim se nekretninama"

"Zadnju utakmicu odigrao sam 15. srpnja 2018. godine. Bili smo na centimetar od sna. Taj dan je poseban iako žalim najviše u karijeri. Našu generaciju predvodio je veliki trener Zlatko Dalić, koji me tjerao da igram unatoč tome što sam mjesecima bio na klupi Sampdorije.

Od siječnja do svibnja odigrao sam dvije utakmice. Napustio sam momčad zbog potpisivanja za Milan, ali Dalić mi je dao povjerenje", ispričao je Strinić za talijanski medij. Podsjetimo, u kolovozu 2018. godine raskinuo je ugovor s Milanom. Povezivalo ga se s Parmom i Hajdukom, no pokazalo se da će talijanski velikan biti zadnji klub njegove karijere.

Još nije siguran hoće li biti trener. "Htio bih imati licencu kako bih učio djecu, ali još je rano. Sada se bavim poslovima s nekretninama u Splitu, blizu mora. Imam puno projekata, vidjet ćemo što život spreman", zaključio je Strinić, koji je za hrvatsku reprezentaciju odigrao 49 utakmica.

Pročitajte više