Struka složna: Argentina je odlična provjera, pobjeda nije isključena

UOČI utakmice s Argentinom porazgovarali smo s hrvatskim nogometnim stručnjacima, koji tvrde kako Kranjčarevi puleni samo protiv jakih protivnika mogu dokazati svoju kvalitetu.

Dalić: Treba se čuvati Messija

Zanimalo nas je što trener Varteksa Zlatko Dalić, misli o tome je li pametno uoči Svjetsko prvenstva igrati s tako jakim reprezentacijama kao što je Argentina, koju mnogi proglašavaju drugom reprezentacijom na svijetu.

"S obzirom da nam je prva utakmica u skupini s Brazilom, mislim da je dobro što ćemo igrati s Argentinom. Oni igraju sličan nogomet kao i Brazilci. Svakako, postoji, opasnost od poraza, no dobro je što ćemo vidjeti gdje smo." - izjavio je za Index Zlatko Dalić, trener Varteksa.

Naš drugi protivnik je Japan, koji je u utorak remizirao s repreznetacijom BiH. Pitali smo Dalića kako komentira taj rezultat.

"U posljednjoj minuti su izjednačili. To je pripremna utakmica koja je ukazala da nisu tako dobri kao što su mislili nihovi vodeći ljudi." - kazao je Dalić.

Dalić nam jerekao kako Argentina igra sličan nogomet kao i Barcelona, s puno pas igre, a kao najboljeg je izdvojio mladog Messija.

"Bit će to pravi test i vrlo zanimljiva borba na sredini terena. Čitao sam kako je izbornik Kranjčar kazao kako Tomas može čuvati Messija, no bit će problema jer su vrlo brza momčad." - dodao je.

"Nadam se da nećemo izgubiti." - zaključio je Dalić.

Scoria: Argentina je prava provjera snage

Razgovarajući s iskusnim nogometašem koji je igrao u Rijeci, Dinamu, Istri, Zagrebu i španjolskoj Lleidi, te trenirao Uljanik i Rijeku, s kojom je osvojio Kup prošle sezone, a danas je na klupi Slaven Belupa, doznali smo kako smatra da će utakmica s jakim protivnikom pokazati pravo stanje stvari.

"Mislim da je dobro igrati jake utakmice jer je samo to pokazatelj prave snage. Argentina će sigurno dobro igrati, a ukoliko i izgubimo naši su dovoljno moralno jaki. U svakom slučaju, bit će to dobra provjera." - izjavio je za Index Scoria.

"Argentina ima puno dobrih igrača, uz Brazil i Francusku su jedni od favorita za naslov prvaka. Imaju puno zvijezda i nezahvalno je izdvajati pojedinca. Možemo se nositi s njihovom reprezentacijom i igrati na istom nivou. Probleme bi mogli imati u vezi, što bi moglo prevagnuti." - dodao je.

"Teško je prognozirati rezultat, mogu biti sva tri ishoda, no ja vjerujem da će biti remi." - zaključio je Scoria.

Bogdan: Pobjeda ili remi su realni

Srećko Bogdan, sportski direktor Intera te uz Elvisa Scoriju najbolji trener prošle sezone, smatra kako Hrvatska svoju kvalitetu može dokazati samo protiv najjačih protivnika.

"Da bi dokazali kvalitetu moramo igrati jake utakmice. Mislim kako je naš izbornik izabrao pravog protivnika te da kvalitetu reprezentacije želi dokazati preko jake momčadi." - izjavio je za Index Bogdan.

Bogdan je istaknuo kako Argentina i Brazil imaju kvalitetu u timskom radu, te su prema njegovom mišljenju te dvije reprezentacije najbolje na svijetu te odskaču od svih ostalih.

"Hrvatska ima jako kvalitetnu reprezentaciju. Naš je izbornik odlično posložio momčad, te uz njenu kvalitetu i ekipnom prezentacijom možemo s nositi sa svakim protivnikom. To je pokazao i Ćiro Blažević 1998. kada je posložio momčad i kad smo osvojili treće mjesto. Susret s Argentinom bit će dobra provjera, a mislim kako su remi i pobjeda realni." - dodao je.

Sto dana prije početka Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, pred hrvatskom reprezentacijom je  velik ispit. S aktualnim prvakom Brazilom smo u Splitu sredinom kolovoza prošle godine odigrali neriješeno, u srijedu igramo s drugim favoritom za naslov prvaka. Prođemo li i taj ispit, možemo reći da s optimizmom gledamo prema Njemačkoj.

Srđan Hebar

Pročitajte više