Stuttgart izbacio Borussiju Dortmund iz kupa. Prošao i Leverkusen

Foto: EPA

U DERBI utakmici osmine finala njemačkog DFB Pokala nogometaši Stuttgarta su pred svojim navijačima svladali dortmundsku Borussiju s 2:0. Novu odličnu utakmicu ove sezone odradio je Stuttgart koji je, nakon brojnih prilika, poveo u 54. minuti. Lijepa akcija domaćina okončana je golom Guirassyja.

Nakon toga su uslijedile brojne šanse na obje strane. Postigla je Borussia (D) pogodak za 1:1, ali je poništen zbog zaleđa, dok je dvoboj odlučen u 77. minuti. Tada je za 2:0 zabio Katompa Mvumpa.

Bayer prošao

Prije nešto manje od mjesec dana na istom su stadionu ove dvije momčadi odigrale prvenstvenu utakmicu, a i tada je bolji bio Stuttgart. Slavio je s 2:1. Ranije tijekom srijede su nogometaši Bayera, vodeći na ljestvici Bundeslige, izborili prolaz u četvrtfinale nakon domaće pobjede 3:1 protiv Paderborna.

Lošu sezonu prvoligaša u DFB Pokalu upotpunio je Eintracht kod trećeligaša Saarbrueckena gdje je poražen s 2:0. Golove su za domaćina zabili Bruenker u 64. i Kerber u 78. minuti. Saarbruecken je u drugom kolu ovosezonskog DFB Pokala napravio još veću senzaciju kada je s 2:1 svladao Bayern.

Pročitajte više