Suarezu će žena tijekom SP-a tražiti novi klub. Ima ponude s dva kontinenta

Foto: EPA-EFE

LEGENDARNI urugvajski napadač Luis Suarez priprema se za svoje četvrto, najvjerojatnije i posljednje svjetsko prvenstvo. Tridesetpetogodišnji golgeter stigao je u Katar zajedno sa suigračem i vršnjakom Edisonom Cavanijem, uz čiju će pomoć pokušati kreirati novi kultni trenutak, poput izbacivanja Gane "rukometnim" metodama prije 12 godina. 

Na papiru Suarez je član Nacionala iz Montevidea, svog matičnog kluba u kojem je 2005. godine počeo graditi veličanstvenu seniorsku karijeru. U Nacional se vratio ovog ljeta i klubu s osam golova, uključujući dva u finalu, pomogao osvojiti naslov prvaka, svoj drugi u domovini. 

Međutim, vrlo je vjerojatno da je finale prvenstva bilo Suarezova posljednja utakmica za matični klub jer aktualni ugovor veže ga samo do kraja kalendarske godine. Urugvajski portal Relevo javlja kako će Suarezova supruga i njena sestra tijekom Svjetskog prvenstva voditi pregovore s klubovima.

Za njegove usluge za sada su najviše zagrizli LA Galaxy i Inter Miami iz MLS-a, ali na stolu je navodno i ponuda Gremija, povratnika u najviši rang brazilskog nogometa. Suarez je u karijeri zabio preko 500 golova, a ode li u MLS, bit će to treći kontinent na kojem je igrao profesionalni nogomet.

 

Pročitajte više