WTA

Suarez Navarro ima Hodgkinov limfom. Slijedi joj šest mjeseci kemoterapije

Foto: Getty Images

ŠPANJOLSKOJ tenisačici Carli Suarez Navarro je dijagnosticiran Hodgkinov limfom, odnosno zloćudno bujanje stanica koje u prvom redu napada limfne čvorove, jetru, slezenu i koštanu srž.

Suarez Navarro, bivša šesta tenisačica svijeta, vijest je objavila putem videa na društvenim mrežama i priopćenja. Na sreću, bolest je otkrivena u ranoj fazi, ali će uskoro 32-godišnja tenisačica (3. rujna slavi rođendan) morati proći kroz šest mjeseci kemoterapija.

Španjolka je priznala kako od srpnja nije uspjela odraditi trening do kraja i kako je tijelo više ne služi kao ranije pod najvećim naporima. Zbog svega navedenoga već je nekoliko dana u bolnici i otkazala je nastup na US Openu, koji je počeo jučer.

"Sada je jedini cilj u mojoj glavi proći kroz šest mjeseci kemoterapije. Sve ostalo je automatski postalo manje važno. Želim zahvaliti navijačima na elegantnoj i lijepoj podršci koju sam imala od njih tijekom cijele profesionalne karijere. Nadam se da razumijete moju trenutnu situaciju i nadam se da ću vas vidjeti što je prije moguće", napisala je Suarez Navarro, koja je posljednji turnir odigrala u Kataru krajem veljače.

Porukama podrške na društvenim mrežama pridružio se i Marin Čilić.

"Sve najbolje, Carla", napisao je drugi hrvatski reket.

 

 

Pročitajte više