SUBAŠIĆ IZLUDIO BORUSSIJU Mbappe i Falcao odveli Monaco u polufinale

Foto: Hina, Getty Images/Guliver Image 

MONACO je nakon 13 godina ponovo u polufinalu Lige prvaka! Na svom stadionu su 3:1 porazili Borussiju Dortmund i ukupnim rezultatom 6:3 prošli u borbu za finale. Više nitko ne sumnja da ova momčad može otići do kraja i uzeti naslov prvaka. 

Junaci još jedne veličanstvene pobjede Monaca već su vam dobro poznati. Nezaustavljivi Kylian Mbappe probio je goste već u 3. minuti zabivši svoj 16. gol u posljednjih 16 utakmica. Bio mu je to peti pogodak u Ligi prvaka i s 18 godina je najmlađi nogometaš kojemu je to uspjelo. 

Posao je nastavio iskusni golgeter Radamel Falcao koji je u 17. minuti zabio za 2:0. Njih dvojica ove sezone zajedno su utrpali čak 49 golova.

Herojsku partiju odradio je i Danijel Subašić koji je također jedan od najzaslužnijih za plasman Monaca u polufinale. 

Iako je domaćin bio rezultatski uvjerljiv, statistika otkriva da je Dortmund bio jednako opasan na drugoj strani, ali upravo je hrvatski vratar nekoliko puta spasio mrežu fantastičnim obranama zbog kojih su se Reus i Aubameyang primali za glavu. Suba je skupio šest sjajnih obrana, koliko i Burke na drugom golu, a u 14. minuti njega je spasila stativa nakon snažnog i preciznog slobodnog udarca Nurija Sahina.

 

Trener Borussije Tuchel već je u 26. minuti izvukao iz igre braniča Durma, a ubacio napadača Dembelea. Njemački sastav krenuo je u potpunu ofenzivu, ali u prvom dijelu nije bilo šansi. U 48. minuti Nijemci su ipak došli do gola nakon odlične solo-akcije Dembelea i povratne lopte koju je Reus zakucao u mrežu pored nepomičnog i nemoćnog Subašića.

Imao je Monaco još nekoliko sjajnih prilika za povećanje vodstva, Falcao je u 67. minuti pokušao lobati istrčalog vratara, ali je lopta otišla malo iznad grede, a u 69. minuti Mbappe je sam ispred Bűrkija, a lopta odlazi pokraj vratnice. U 74. minuti je Reus lošim udarcem upropastio novu šansu, a u 81. minuti Monaco je potvrdio prolaz trećim golom. Lemar je oduzeo loptu i uposlio Germaina koji postiže gol nakon što je u igri proveo samo nekoliko sekundi, zamijenivši odličnog Mbappea.
 
Monaco će igrati svoje drugo polufinale Lige prvaka u povijesti nakon što je 2004. godine s Dadom Pršom izgubio finale protiv Porta.

 

MONACO - BORUSSIA DORTMUND  3:1 

MONACO: ŠUBAŠIĆ - A. Touré, Glik, Jemerson, B. Mendy - Silva (Raggi, 87), Moutinho, Bakayoko, Lemar - Mbappé (Germain, 81), Falcao (Dirar, 67)

BORUSSIA: Bürki - Piszczek, Sokratis, Ginter, Durm (Dembele, 26)- Weigl - Reus, Sahin (Schmelzer, 46), Kagawa, Guerreiro (Pulišić, 72)- Aubameyang

Tijek utakmice

KRAJ

85` JOŠ JEDNOM SUBAŠIĆ! Fantastično se bacio na loptu i izbio snažan udarac Aubameyanga sa nešto više od 15 metara

81` GOOOOOL! Nevjerojatno! Prije samo par sekundi Germain je ušao u igru, a onda kroz noge vrataru zabio za 3:1 Monaca!

81` Mbappe je izašao iz igre, zamijenio ga je Germain

74` KRASNA AKCIJA DORTMUNDA I JOŠ BOLJA OBRANA SUBAŠIĆA! Dembele je majstorski prebacio obranu Monaca, Kagawa glavom spustio Reusu koji sa 17-18 metara puca snažno po golu, a Danijel Subašić u skoku skida i taj udarac. Peta mu je to obrana na utakmici. 

72` posljednja izmjena kod Dortmunda, Christian Pulišić ušao je umjesto Guerrera

69` još jednom je Mbappe bio blizu! Sa 16 metara je pucao u dalji kut, a lopta otišla malo pored gola.

67` Falcao je izašao iz igre, Nabil Dirar je ušao umjesto njega

66` Odmah uzvraća Borussija, Schmelzer je sa 15-ak metara pucao posred gola, a Subašić uspio obraniti.

65` KAKVA ŠANSA FALCAA! Sam je izbio pred golmana Borussije koji je istrčao do ruba šesnaesterca, Falcao ga je lažnjakom poslao na jednu stranu, a onda pucao preko njega i prebacio cijeli gol.

51` Prilika za Monaco! Falcao je na odličan ubačaj s boka pucao glavom s 11 metara, ali pored gola

48` GOOOOL! BORUSSIA JE SMANJILA NA 2:1! Dembele je bio prebrz za protivničke igrače, sjurio se po desnom boku, centrirao na 6-7 metara, a Reus iz blizine zabio u mrežu svoj četvrti gol u četvrtoj utakmici u Ligi prvaka ove sezone.

47` Dortmund je odmah zaprijetio udarcem sa 17 metara, ali šut Kagawe obranio je Subašić

46` još jedna izmjena kod gostiju, Schmelzer je zamijenio Sahina

Poluvrijeme.

45` Monaco je odigrao fantastičnih 45 minuta. Nakon pogotka već u 3. minuti koncentrirali su se na brze kontranapade i uspjeli stvoriti dvostruko više prilika od favoriziranog Dortmunda. Monaco, koji je loptu imao tek 38% vremena, je uputio četiri udarca u okvir gola, gosti samo dva i oba je skinuo Danijel Subašić.

44` prilika za Monaco! Lemar je pokušao namjestiti Mbappeu još jedan gol, ali poslao mu je prejaku loptu

41` SUBAŠIĆ SPAŠAVA! Još jednom mu je zaprijetio sjajno raspoloženi Reus iz slobodnog udarca, no Suba je bio spreman i obranio udarac uz lijevu stativu.

38` briljantan potez Marca Reusa! Petom je u protivničkom šesnaestercu proigrao Aubameyanga, ali Subašić je u posljednji tren presjekao vrlo opasnu loptu!

32` odlična intervencija Subašića nakon što je Reus ubacio u kazneni prostor prema Aubameyangu. Hrvatski vratar istrčao je s gola i bacio se na loptu u zadnji čas ispred gostujućeg napadača

27` Borussija već mijenja igrača, Tuchel je ubacio Dembelea umjesto Erika Durma

23` Mbappe je ponovo u napadu, projurio je kroz protivničku obranu, ali onda izgubio loptu

17` GOOOOOL! MONACO IMA 2:0! FALCAO JE STRIJELAC! Nevjerojatno je kako lako zabijaju napadači Monaca ove sezone! Lemar je primio loptu na vrhu šesnaesterca, odmah ubacio savršenu loptu na 10-11 metara, a Falcao glavom poslao loptu u mrežu!

14` STATIVA! Subašić je imao sreće! Nuri Sahin je odlično pucao iz slobodnog udarca, Subašić je bio blizu, ali lopta je prošla pored njegove ruke i odbila se od stative!

4` 18-godišnjem Francuzu ovo je bio 16 pogodak u posljednjih 16 utakmica!

3` GOOOOOOL! MONACO JE POVEO GOLOM MBAPPEA! Monacov fenomen pospremio je odbijanac u mrežu za vodstvo francuske momčadi, ali najveći dio posla napravio je Mendy koji je izigrao braniče Dortmunda i pucao po golu s ruba šesnaesterca. Golman je obranio, a čudesni Mbappe najbrže reagirao na odbijenu loptu.

1` počeo je susret  

MONACO: Subašić - Touré, Jemerson, Glik, Mendy - Silva, Moutinho, Bakayoko, Lemar - Mbappé, Falcao

BORUSSIA DORTMUND: Bürki - Piszczek, Sokratis, Ginter, Guerreiro - Weigl, Sahin - Durm, Kagawa, Reus - Aubameyang

20:40 Uživajte u malo atmosfere iz Monaka

20:30 UTAKMICA U MONTE CARLU ĆE KASNITI! UEFA je objavila da će susret početi s pet minuta zakašnjenja jer je policija provjeravala autobus Dortmunda 

20:15 Glavni sudac utakmice je Slovenac Damir Skomina 

Ozljede muče obojicu trenera jer ne mogu računati na nekoliko važnih prvotimaca. Kod Monaca nedostaju Boschilia, Carrillo i Fabinho, a kod Dortmunda Gotze, Schurrle, Rode i Bartra, koji je stradao u bombaškom napadu uoči utakmice u Dortmundu prošlog tjedna.

Iako su u Njemačkoj osigurali fantastičan rezultat, igrači Monaca nisu favoriti u ovoj utakmici, kladionice blagu prednost daju Borussiji koja još nikada nije nadoknadila zaostatak iz prve utakmice nokaut faze Lige prvaka.

U Monaku će na travnjaku biti i jedan hrvatski reprezentativac. Danijel Subašić očekuje se na golu od prve minute. Izbori li prolaz, ponovit će podvig Dade Prše koji je s Monacom odigrao najuspješniju euro-sezonu u povijesti kada je 2004. u finalu Lige prvaka izgubio od Porta. Od tada je klub iz Kneževine samo jednom stigao do četvrtfinala u kojem ga je porazio Juventus.  

20:10 Atmosfera se zagrijava, kao i igrači na terenu 

19:40  POTVRĐENI SU SASTAVI ZA UTAKMICU!  

19:25 Do početka utakmice je ostalo nešto više od sat vremena. Tribine se polako pune

19:00 Borussia Dortmund večeras igra svoju 100. utakmicu u Ligi prvaka. U dosadašnjih 99 je ostvarila 49 pobjeda i 21 remi uz 29 poraza te postigla 165 golova.

18:30 Osiguranje u Monte Carlu je na visokom nivou nakon što je prošlog tjedna zbog terorističkog napada uoči početka prve utakmice susret odgođen za manje od 24 sata.

18:00 Njemački navijači stigli su u velikom broju i već su pred stadionom Monaca

Dortmund još nikada nije prošao u sljedeću rundu nakon što je izgubio u prvoj utakmici nokaut faze.

##asmbvb Tweets

 

 

 

Pročitajte više