HNL

"Suci u Hrvatskoj moraju suditi kao da nemaju VAR"

Foto: Pixsell

PROŠLO kolo HNL-a obilježio je sudac Zdenko Lovrić koji je sudio utakmicu Hajduka i Intera (2:1).

Lovrić je u 60. minuti ponovio kazneni udarac Mije Caktaša koji je Interov golman obranio, a u sudačkoj nadoknadi start na igraču Intera u kaznenom prostoru, prije nego što je Dimitrov zabio gol za pobjedu, nije okarakterizirao kao prekršaj u napadu.

HTV-ov sudački ekspert Marijo Strahonja smatra da je Lovrić pogriješio dok je HNTV-ov ekspert Darko Cvitković procijenio da je Lovrić dobro postupio.

Na temu suđenja u HNL-u na SportKlubu je gostovao Uefin instruktor za suđenje Dragutin Karlo Poljak.

"Mi u Hrvatskoj i dalje utakmice radimo sa šest kamera, fale nam one na poprečnoj crti koje mogu detektirati je li lopta prilikom centaršuta otišla u aut i je li lopta prošla gol-liniju. A nedostaje nam i kamera iza gola, koja je tijekom prekršaja u šesnaestercu blizu šesnaesterca. Nismo imali novaca za gol-tehnologiju. Pronaći novih 300.000 eura za tu tehnologiju je puno. To si mogu dozvoliti zemlje koje imaju prijenose u više zemalja, ali nama je jako teško. Poručujem sucima i gledateljima da je VAR-tehnologija dobra, ali suci bi trebali suditi kao da ona ne postoji i uzdati se u sebe i pomoćnike, a ako bude poteškoća, onda je tu VAR koji će pomoći da klubovi ne budu oštećeni", rekao je Poljak.

Pročitajte više