Sud u Barceloni pustio je Danija Alvesa na slobodu uz jamčevinu od milijun eura

Foto: EPA

SUD U BARCELONI donio je odluku o puštanju Danija Alvesa iz zatvora uz jamčevinu od milijun eura do izricanja konačne presude Brazilcu. Podsjetimo, Alves je zatvoren u postupku u kojem je presuđeno da je krajem 2022. u noćnom klubu u Barceloni silovao 23-godišnjakinju.

Podsjetimo, jedan od najtrofejnijih nogometaša u povijesti nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja. Presuđeno je da je 30. prosinca 2022. u VIP dijelu noćnog kluba u Barceloni silovao 23-godišnju djevojku. Suđenje nekadašnjem nogometašu završeno je 7. veljače ove godine, a 15 dana kasnije saznao je presudu.

Tužiteljstvo je tražilo veću kaznu

Tužiteljstvo je tražilo od devet do maksimalnih 12 godina zatvora. Alvesovi odvjetnici branili su ga činjenicom da je bio pijan. Ranije je njegov zahtjev za jamčevinom bio odbijan zbog straha da bi pobjegao u Brazil koji ne izručuje svoje državljane osuđene na zatvor u drugim državama. Tvrdi se da je strah od toga sada smanjen.

Alves je bio pritvoren od 20. siječnja prošle godine. To znači da je tamo proveo jednu godinu i dva mjeseca. To vrijeme mu se ubraja u služenje kazne na koju je nepravomoćno osuđen. Tako dolazimo do toga kako Alves, usprkos tome što je sredinom veljače osuđen na 4.5 godina zatvora zbog teškog kaznenog djela, može biti slobodan već u svibnju ove godine.

Razlog je odredba španjolskog zakona prema kojoj nakon odsluženja trećine kazne može tražiti prijevremeno puštanje na slobodu. Uz novčanu kaznu od 150.000 eura, Alves je dobio zabranu pristupa žrtvi u razdoblju od devet i pol godina, a sljedećih pet bit će nadziran na slobodi.

 

Pročitajte više