kup nacija

Sudac na Kupu nacija želio dati igraču crveni karton, ovaj pobjegao u svlačionicu

Foto: Profimedia

GABON i Gana odigrali su 1:1 u susretu 2. kola skupine C Kupa nacija. Gana je povela u 18. minuti krasnim golom Andrea Ayewa da bi Gabon do boda doša preko Allevinaha koji je zabio dvije minute prije kraja. Gabon je ovim remijem praktički osigurao drugi krug, dok Gana mora u zadnjem kolu pobijediti Komore.

Kaos se dogodio nakon utakmice kad se igrač Gane Benjamin Tetteh, koji je u igru ušao u sudačkoj nadoknadi, želio obračunati s izbornikom Gabona jer je smatrao da je ometao njegove suigrače u završnici. U sekundi se stvorila gužva na terenu u kojoj je Tetteh umalo nokautirao jednog igrača Gabona.

Tetteh pobjegao u svlačionicu

Udario ga je u lice, ovaj je pao na travnjak, a veću tučnjavu spasili su suci koji su ubrzo došli i smirili stvar. Glavni sudac u toj gužvi nije najbolje vidio tko je udario igrača Gabona, ali su mu pomoćnici rekli da je riječ o Tettehu.

Sudac je potom želio dati crveni karton Tettehu, ali je on pobjegao u svlačionicu. Suce su okružili redari koji im nisu dali na odu s terena, a sudac je potom pozvao igrača Gane Thomasa Parteya. Rekao mu je da dovede suigrača da mu pokaže crveni karton, ali Partey mu je signalizirao da ne zna gdje je.

Potom je do sudaca došao netko iz stručnog stožera Gane koji je kratko porazgovarao sa sucem. On je potom visoko u zrak digao crveni karton i rekao članu delegacije Gane da je karton za Tetteha, što je kasnije i uneseno u službeni zapisnik.

Pročitajte više