Sudačka komisija: Dinamo je oštećen za penal

Screenshot: MAXSport

KOMISIJA nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza objavila je analizu drugog kola SuperSport HNL-a. Istaknuli su situaciju iz 76. minute utakmice Istra - Dinamo (0:3). Hrvatski prvak mogao je i uvjerljivije slaviti, ali sudac Duje Strukan u završnici susreta nije dosudio kazneni udarac nakon što je Dario Špikić srušen u kaznenom prostoru domaćih.

Špikić je primio loptu i sjurio se u kazneni prostor, a zatim ušao u duel s domaćim igračem Ivanom Ćalušićem. Pomaknuo je loptu od suparnika i dobio udarac po peti, uhvatio se za nogu i uz urlik pao. Strukan je samo pokazao da se igra nastavi, a iz VAR sobe se nitko nije oglasio.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Sudačka komisija: Dinamo je oštećen za penal

U analizi sudačke komisije objavljenoj na stranici HNS-a piše: "Procjena dobro pozicioniranog suca utakmice "dopustiti nastavak igre" nakon incidenta unutar kaznenog prostora Istre 1961 neispravna je odluka. Branič Istre 1961 u želji da igra loptom počinio je prekršaj "gaženja" suparnika, nakon kojega je sudac trebao dosuditi kazneni udarac.

Uzimajući u razmatranje da postoji jasni dokaz prekršaja, te intenzitet kontakta koji utječe na daljnje kretanje napadača, KNS HNS-a u incidentima ovakve prirode očekuje VAR intervenciju. Sve ostale odluke na ovoj kao i na preostale četiri utakmice u 2. kolu SuperSport HNL-a potpuno su u skladu s duhom i PNI-e. Izuzev analiziranog incidenta, nije bilo VAR intervencija niti je bilo potrebe za istima."

Pročitajte više