HNL

Sudački ekspert: Hajduk nije oštećen, sudac mu je čak pomogao

Screenshot (Arenasport)

U ČETVRTOM kolu HNL-a Hajduk je u Koprivnici izgubio od Slavena 2:1. Utakmicu su obilježila dva crvena kartona i čak 11 žutih kartona koje je podijelio sudac Marko Matoc.

Splićani su se žalili na dvije situacije - crveni karton Marinu Jakolišu i penal dosuđen za Slaven u završnici utakmice.

"Mislim da je bilo smiješno što je naš igrač dobio crveni karton. Mi smo imali puno takvih situacija koje se ne sviraju, malo mi je sve to bilo čudno danas", žalio se nakon utakmice Hajdukov trener Damir Burić.

Sudački ekspert Draženko Kovačić u emisiji HNTV-a analizirao je sporne situacije s utakmice iz Koprivnice i zaključio da je u tom susretu oštećen samo Slaven.

"Crveni karton Jakolišu je ispravna odluka. U ovakvim situacijama, gdje nema borbe za loptu, udarac rukom, dlanom, laktom prema glavi, sudac takav prekršaj mora smatrati nasilničkim činom i isključiti igrača. Osim ako se radi o zanemarivo maloj snazi. Međutim, ovdje ide lakat prema glavi i udara, izvan borbe za loptu, mora se smatrati nasilničkim činom i FIFA ne želi da ovakvim prekršajima bude mjesto na nogometnim terenima."

Penal za Slaven?

"Sudac je odlično pozicioniran, igrač Slavena je na trenutak zastao, igrač Hajduka se nije uspio zaustaviti i s obje ruke je ušao u protivnika. Ispravna odluka suca."

Isključenje Slavenovog Brune Bogojevića?

"Ovdje moramo reći da nema prekršaja igranja rukom. Nije trebalo dosuditi niti prekršaj, već faul igrača Hajduka u napadu."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više