Sudački ekspert: Penal za Dinamo? Cirkus, Jovića je spasio VAR

Foto: Screesnhot

U POSLJEDNJEM susretu 13. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na Maksimiru s dva gola u sudačkoj nadoknadi pobijedio Lokomotivu s 2:1.

Indrit Tuci je doveo goste u vodstvo u četvrtoj minuti utakmice, no Modri su u samoj završnici uspjeli okrenuti rezultat. Izjednačio je Martin Baturina u četvrtoj minuti nadoknade, a pobjedu domaćinu donio je Japanac Takuro Kaneko u sedmoj minuti nadoknade.

Zanimljiva situacija dogodila se u 72. minuti, kad je sudac Fran Jović dosudio kazneni udarac za Dinamo nakon duela Bartoleca i Vidovića. Nakon što je Vidović pao, Jović je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Igrači Lokomotive nisu mogli vjerovati da je Jović za lagani kontakt presudio da je za bijelu točku.

Trener Lokomotive Čabraja je na klupi divljao, ali sve se ubrzo smirilo kad se oglasio VAR i pozvao Jovića da još jednom pogledao situaciju. Tada je promijenio odluku. Za komentar smo nazvali poznatog sudačkog hrvatskog eksperta, koji je želio ostati anoniman, ali nam je rekao da je Jovićeva odluka bila smiješna. 

''Cirkus odluka Jovića. Napadač Dinama ulazi u duel s braničem Lokomotive, koji, nakon što napadač Dinama počinje padati, lagano ulazi u kontakt rukom s napadačem. Nema govora o kaznenom udarcu jer taj kontakt nema veze s razlogom padanja napadača. Ovakvi kazneni udarci su nešto što ne treba gledati na nogometnim terenima'', rekao nam je naš sugovornik pa je nastavio:

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

''Odlična VAR intervencija, jer iako ima nekog kontakta, VAR sudac je odlučio pozvati suca na pregled snimke. Dakle, unatoč tome što je mogao ići linijom manjeg otpora i odustati od intervencije, jer postoji nekakav kontakt, VAR sudac je ipak odlučio intervenirati u ime nogometa i donijeti ispravnu odluku o intervenciji. Nakon pregleda snimke Fran Jović nije imao izbora nego suditi spuštanje lopte. Ukratko, VAR je spasio Jovića.'' 

Pročitajte više