Sudar titana: Carwin i Lesnar kao nekoć Fedor i Cro Cop!

SUBOTNJI UFC 116 u MGM Grand Areni u Las Vegasu vjerojatno je najnajavljivaniji event u povijesti ove američke borilačke organizacije. To i ne čudi s obzirom na to da ćemo u kockarskoj prijestolnici svijeta vidjeti borbu za ujedinjenje prestižne teškaške titule između Brocka Lesnara i Shanea Carwina. Prvak Lesnar se vraća nakon teške bolesti koja ga je mogla koštati karijere, a dok se gorostasni hrvač oporavljao, UFC je okrunio svog privremenog kralja - Carwina. U subotu ćemo vidjeti tko je stvarni vlasnik pojasa i najbolji teškaš svijeta.

Danas tu rečenicu smijemo napisati unatoč tome što Fedor Emelianenko "ne živi" u UFC-ovoj obitelji. Nepobjedivi je Rus proteklog vikenda prvi put u karijeri poražen, i to od borca kojeg je UFC škartirao. Čak je i ugledni portal Sherdog Fedora maknuo s čelne pozicije najboljih teškaša. Brock Lesnar je zasjeo na to mjesto, barem do subote...

Mnogi okršaj Lesnar - Carwin vide kao najveći u novijoj MMA eri. U svakom se slučaju radi o borbi dva trenutačno fizički najsuperiornija borca svijeta. Obojica moraju skidati kile da bi mogla nastupiti u teškoj kategoriji, no ne radi se o skidanju masnog tkiva, nego o obuzdavanju mišićne mase (I Lesnar i Carwin imaju 121 kg). Posebno impresivno izgledaju njihove ruke, ili bolje rečeno "šape". Obojici su potrebne posebno izrađene rukavice veličine 3XL, kojih inače nema u upotrebi za "normalne smrtnike".

Kada je u pitanju vještina, onda se Lesnaru daje određena prednost u brzini, snazi i hrvanju, dok je Carwin zasigurno tenički puno dotjeraniji udarač koji je nokautom završio pet posljednjih protivnika. Oba borca za sada imaju impresivne karijere; Carwin je neporažen u dvanaest mečeva, dok je iza Lesnara samo jedan poraz, onaj od Franka Mira. Ispred nas je prava borilačka poslastica koju nijedan ljubitelj mješovite borbe neće propustiti.

Ispit zrelosti za Reljića

Hrvatskoj će publici turnir u Las Vegasu biti zanimljiv i zbog nastupa našeg Gorana Reljića. Pred Zadraninom je treći ulazak u UFC-ov oktogon; nakon pobjede u debiju protiv Wilsona Gouvieje, uslijedio je poraz na bodove od CB Dollawayja. Sada je na redu opasni Kendall Grove, dva metra visoki Amerikanac koji nikako nije za podcijeniti. Za ostanak u elitnoj UFC-ovoj obitelji Reljiću gotovo sigurno treba pobjeda. Većina će reći da je kvalitetniji borac od Grovea, sada to treba i dokazati.

UFC 116, MGM Arena, Las Vegas

Uvodni dio:

Jon Madsen - Karlos Vemola
Daniel Roberts - Forrest Petz
Gerald Harris - Dave Branch
Kendall Grove - Goran Reljic
Seth Petruzelli - Ricardo Romero
Brendan Schaub - Chris Tuchscherer

Glavni dio:

George Sotiropolos - Kurt Pellegrino
Krzysztof Soszynski - Stephan Bonnar
Chis Lytle - Matt Brown
Yoshihiro Akiyama - Chis Leben
Brock Lesnar - Shane Carwin

Pročitajte više