PITANJE GODINE Tko ima najjači napad Lige prvaka

Foto: Getty Images / Guliver Image

JEDNO od najvećih pitanja u novoj sezoni Lige prvaka jeste tko ima najbolji trio u napadu. I dok su posljednjih godina dominirali BBC (Benzema, Bale, Ronaldo) i MSN (Messi, Suarez, Neymar), odlaskom Brazilca u PSG za 222 milijuna eura, uz transfer Kyliana Mbappea francuska momčad postala je dio europskog krema u toj kategoriji.

Međutim, u jednoj disciplini klub iz Pariza drži prvo mjesto. Njegov trio u napadu vrijedi najviše od svih ostalih u Ligi prvaka (467 milijuna eura), a slijede Real s BBC-em (222 milijuna), dok je Barcelona na trećem mjestu s Messijem, Suarezom i Dembeleom (187 milijuna). 

Juventus je na korak od postolja, a Higuain, Dybala i Mandžukić ukupno vrijede 151 milijun eura.

>>> KLIKNITE NA GRAFIKU ZA UVEĆANI PRIKAZ (Marca) 

Nakon torinske momčadi tu su Chelsea (Morata, Hazard, Pedro) i Manchester City (Aguero, Jesus i De Bruyne) sa 142 milijuna eura vrijednosti. Iza njih je još dvije engleske ekipe - Manchester United (Lukaku, Mkhitaryan i Rashford) 127, a Liverpool (Firmino, Mane, Salah) 124 milijuna eura.

Naravno, cijene su jedno a travnjak i nastupi nešto sasvim drugo, pa će sve spomenute ofenzivne trojke morati pokazati i dokazati svoju kvalitetu kroz Ligu prvaka.

Pročitajte više