Suđenje "za Real" glavna tema u Španjolskoj. Ovo su situacije i razgovor suca i VAR-a

Screenshot: Twitter

SUĐENJE na utakmici Real - Almeria (3:2) u 21. kolu La Lige glavna je tema u Španjolskoj. Točnije, preokret Reala od 0:2 do pobjede protiv uvjerljivo zadnje momčadi Primere, koja nema nijednu pobjedu. No praktički drugoligaška momčad zamalo je šokirala najveći klub na njegovom stadionu.

To se nije dogodilo nakon niza dvojbenih sudačkih odluka i procjena, kako glavnog Francisca Josea Hernandeza Maesa, tako i VAR suca Alejandra Hernandeza Hernandeza. Mnogi govore i pišu o odlukama u korist Reala i naravno na štetu Almerije.

Posebno se to odnosi na Viniciusov gol za 2:2. U 67. minuti na centaršut su krenuli Realov napadač i jedan od defenzivaca gostiju. Igrač Almerije je krenuo izbiti loptu glavom, a Realov napadač ju je poslao u mrežu rukom. Glavni sudac je prvobitno signalizirao ruku, ali mu je onda iz VAR sobe sugerirano da je gol regularan i on je to uvažio. 

U Španjolskoj se sudačke odluke burno komentiraju svakog tjedna, ali odavno nisu izazvale ovako brojne i žestoke reakcije. To je ponukalo La Ligu da objavi audiozapis komunikacije glavnog suca i njegovog videoasistenta te to poprati snimkama spornih akcija:

1. Penal za Real zbog igranja rukom nogometaša Almerije. Bellingham je iz penala smanjio na 1:2:

Hernandez Hernandez: Preporučujem ti da pregledaš snimku kako bi procijenio je li bio penal zbog igranja rukom braniča Almerije.

Hernandez Maeso: Ok, idem vidjeti... Savršeno. Realov igrač pokušava zabiti, a lopta pogađa u ruku igrača Almerije. Dosudit ću penal bez kartona.

2. Poništeni gol Almerije, kojim bi ona povela 3:1:

Hernandez Hernandez: Fran, dođi i pregledaj snimku. Čini mi se da je bio faul u akciji Almerije prije gola.

Hernandez Maeso: Da, stvarno je bio. Tako da ću svirati faul za Real i poništiti gol Almerije te dati žuti karton njenom igraču s brojem 6. 

3. Viniciusov gol za 2:2, koji je glavni sudac poništio zbog igranja rukom pa ga na intervenciju VAR-a priznao:

Hernandez Hernandez: Predlažem ti da pregledaš snimku jer mi se čini da nije bilo igranja rukom prije gola. Lopta mu je pogodila desno rame, evo, pogledaj. Da, lopta ga je pogodila u rame.

Hernandez Maeso: Slažem se s tobom, lopta ga je pogodila u rame. Daj mi još jedan kadar. Savršeno, pogodio ju je ramenom i to je čisti gol. Priznat ću gol Realu.

 

Pročitajte više