Sugiyama u Torontu prejaka za Kostanić

HRVATSKA tenisačica Jelena Kostanić nije se uspjela plasirati u 2. kolo 1.3 milijuna dolara vrijednog WTA turnira u Torontu, bolja od nje je sa 6:2, 3:6, 6:2 bila 17. nositeljica Japanka Ai Sugiyama.

Japanska tenisačica sigurnije je ušla u meč, te ostvarila "break" za vodstvo od 2-1. Kostanić je odmah u sljedećoj igri uspjela vratiti izgubljeni servis, ali odmah potom i još jednom izgubiti igru na svoj početni udarac.

Šesti gem prvoga seta trajao je više od 10 minuta, Kostanić je imala četiri prilike za izjednačenje na 3-3, no nakon što niti jednu nije iskoristila, Sugiyama je vrlo brzo riješila prvu dionicu u svoju korist sa 6-2.


I u drugom setu Kostanić je prva izgubila servis kod 1-1, da bi odmah potom i vratila "break". Srećom, nije se ponovila situacija iz prvoga seta, jer je naša najboljerangirana igračica uspjela spasiti "break-loptu" za novu prednost Sugiyame.

Kostanić je uspjela izvući gem na svoj servis i kod rezultata 3-3, da bi potom oduzela servis Sugiyami za vodstvo od 5-3, te potom na svoj početni udarac izjednačila omjer u setovima.

Nažalost, u trećem setu 32-godišnja Japanka je bila mnogo čvršća, pogotovo na svoj početni udarac, te je dva puta oduzimala servis Kostanić za 6-2 i konačnu pobjedu.

Pročitajte više