Suigrač morao braniti Dončića od napada svog oca, bivše NBA zvijezde

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ i Dallas Mavericksi ostali su u utrci za play-in prekinuvši niz od tri poraza pobjedom protiv Sacramento Kingsa 123:119. Dončić je zabio 29 poena, a junak je bio Kyrie Irving, koji je 19 od 31 poena postigao u četvrtoj četvrtini. Mavericksi su sad na omjeru 38-42, kakav ima i Oklahoma City Thunder na 10. mjestu Zapada.

Tim Hardaway Jr. pridonio je s 24 poena i pet trica iz osam pokušaja iako je igrao opterećen potpuno nepotrebnim distrakcijama nakon što je njegov otac, istoimena bivša NBA zvijezda, žestoko kritizirao Dončića i Irvinga zbog izuzetno razočaravajuće sezone Mavsa.

Otac Hardaway: Ni Luka ni Kyrie nisu vođe

"Nije im trebao taj trejd, ne treba popravljati nešto što nije pokvareno", rekao je o dolasku Irvinga Tim Hardaway stariji, koji je u 14 godina u NBA ligi pet puta bio All-Star igrač kao član Golden Statea i Miamija, a jednu je sezonu proveo i u Dallasu.

"Nedostaje im vođa. Luka nije vođa, Kyrie nije vođa, Jalen Brunson je bio vođa", prisjetio se lanjskog razigravača Mavsa, koji je na ljeto kao slobodan igrač prešao u New York. "Vođa pokazuje primjer igranjem obrane. Kad nešto kaže, to i učini, to je vođa. A ta dvojica nisu vođe, nego odlični, dominantni igrači i strijelci."

Sin Hardaway: Ne slažem se 1000 posto

Njegov istoimeni sin, koji u Dallasu igra već četiri godine, odmah poslije utakmice tražio je novinare kako bi spasio situaciju i rekao da se "1000 posto ne slaže" s onim što je Hardaway stariji rekao.

"Puno puta sam rekao koliko je vodstva Luka pokazao otkako sam ja ovdje. Pokazuje to na terenu i izvan njega, a Kyrie je od dolaska prije svega bio vođa. Tako da mi je teško nositi se s tim što je otac rekao i razočaran sam što moram ovo govoriti. Volim ga do groba, ali pogriješio je, to je njegovo mišljenje, ne moje. Mi smo vrlo različiti", pojasnio je Junior.

Pročitajte više