Šuker: Kalinić je prošlost

Foto: Davor Javorović/Pixsell

DAVOR ŠUKER, predsjednik HNS-a, najavio je utakmicu Hrvatske i Argentine (20 sati) u drugom kolu Svjetskog prvenstva.

Šuker smatra da su Argentinci, koji su u prvom kolu odigrali neriješeno s Islandom, favoriti protiv vodeće momčadi skupine.

"Argentina je favorit jer ima Messija. Nije lako igrati protiv njih, no naši igrači moraju uživati u utakmici. Ako Argentinci budu bolji, treba im čestitati. Naša utakmica istine bit će protiv Islanda", rekao je Šuker i nahvalio Messija.

"On je igrač koji može riješiti utakmicu ili zabiti hat trick. No, ne bojimo se, mi smo znali pobijediti Njemačku, Englesku, Italiju... Imamo mladog izbornika, igrače pred kojima je budućnost i moramo igrati nogomet. Na Svjetskom smo prvenstvu, a u prvom kolu vidjeli smo brojna iznenađenja."

Iznenadio ga je loš nastup Argentine na otvaranju prvenstva.

"Nitko nije to očekivao, mislio sam da će Argentina slaviti 3:0. Ne bojimo se Argentine ili velikih momčadi poput Njemačke i Španjolske. Hrvatska nema što izgubiti, a može puno dobiti."

Španjolske novinare zanimalo je kako komentira situaciju s potjeranim Nikolom Kalinićem, napadačem koji je odbio ući u igru protiv Brazila i Nigerije.

"Ne želim razgovarati o Kaliniću. On je prošlost. Moramo se koncentrirati na preostala 22 igrača. To su stvari koje se mogu dogoditi u nogometu."

Predstavljanje reprezentacija: Argentina Predstavljanje reprezentacija: Hrvatska

Pročitajte više