Šuker mora platiti osam tisuća eura jer je zadržao antičke kovanice

DAVOR ŠUKER u Njemačkoj je osuđen za pronevjeru. Šuker će morati platiti osam tisuća eura jer je pronašao, ali nije prijavio već je darovao prijateljici grčke antičke kovanice vrijedne 25 tisuća eura. Odlučio je danas tako Okružni sud u Munchenu, a Šuker je sve priznao.

Dogodilo se to na letu od Milana do Londona kada je Šuker u pretincu u zrakoplovu pronašao četiri grčke antičke kovanice. No, nije ih prijavio već zadržao, javlja Bild.

Šuker dnevno zarađuje 80 eura?


Kovanice su u zrakoplovu ostale putniku koji je letio prije Šukera, a na sudu se branio da nije imao pojma da su toliko vrijedne. Rekao je i da mu nije jasno kako netko može zaboraviti na kovanice vrijedne 25 tisuća eura.

Tužiteljstvo je tražilo da Šuker dobije godinu uvjetne kazne, no sud ga je odlučio kazniti novčanom. Morat će platiti 100 dnevnih dohodaka, a budući da je sud zaključio kako Šuker zarađuje 80 eura dnevno, kazna je osam tisuća eura.

Šukerova prijateljica se kasnije raspitivala koliko koštaju kovanice, a stručnjak je to prijavio policiji budući da je bio obaviješten o slučaju. Prijateljica Tanja B. je optužena za prikrivanje, no nije se pojavila na sudu zbog bolesti.

Pročitajte više