Šuker o stadionu: Mi imamo novca, ali treba nam za druge stvari

Foto: Pixell/Vjeran Žganec

DAVOR ŠUKER, Zlatko Dalić i Nenad Horvatić u ime HNS-a uručili su donaciju varaždinskoj bolnici koja se uslijed pandemije koronavirusa teško nosi s financijskim problemima.

Formalno prvi čovjek HNS-a je stao pred novinare i dao je nekoliko izjava. Ulaganje u sport u Hrvatskoj bilo je prvo pitanje.

''Volio bih da su svi savezi u Hrvatskoj kao HNS. Nas jedino muči nacionalni stadion. Potreban nam je pristojan stadion, nebitno kako će se zvati, ako je itko pričao više o infrastrukturi i ulaganju, to sam ja, ali za sve o infrastrukturi treba prepustiti politici. Mi novca imamo, ali nam je potreban za naše projekte poput ulaganja u nogometne terene u Prvoj HNL. Mi smo uložili pet milijuna kuna u travnjake, a taj novac smo dali od uvjetno rečeno stadionskog novca. Prije su nas napadali da nismo ulagali dovoljno u klubove, to je zato što smo morali ulagati u igrače koji će nas odvesti na velika natjecanja. Od države dobijemo milijun i pol kuna godišnje. Potrošili smo jako puno dosad na testiranja, donirali smo veliki novac i mislim da nas ne treba blatiti zbog toga'', rekao je Šuker, prenosi evarazdin pa je odgovorio na pitanja oko nacionalnog stadiona te problema s koronom.

 

> Ovako HNS zamišlja novi stadion: Prodavali bi stolice s posvetom Hrvatima u dijaspori

''Nogomet je mali segment u tom problemu stadiona. Volio bih kad bi to pitanje postavili na drugoj adresi. Što se tiče plasmana, to je naša obaveza, naš prioritet. Čestitke Daliću i Bišćanu koji je napravio odličnu stvar plasmanom na Euro. Obojica rade odličan posao, osobito Dalić kojeg ste napali poslije nekoliko lošijih utakmica u Ligi nacija. Ostali smo u eliti, a to nam donosi novac i to je najvažnije'', kazao je Šuker pa je odgovorio na pitanje o potencijalna četiri scenarija oko održavanja Eura.

Nogometni savez na inicijativu Nenada Horvatića bolnici donirao 200.000 kuna

Šuker želi da se Euro održi po planu, o ostalim scenarijima ne razmišlja

Prema prvom bi se sve održalo prema planu, a u sljedeća dva bi se igralo sa smanjenim kapacitetom stadiona, a u posljednjem, onom najgorem, bez navijača. Evo što je Šuker rekao o tome:

''Imamo dobar princip za odgovore na takva pitanja, nikad nismo pričali kako ćemo igrati polufinale, finale, nego idemo korak po korak. Hajdemo najprije odraditi utakmicu s Englezima pa ćemo sa Škotima pa s Česima... Igramo s dva domaćina i neće biti lako, ali nadam se da će do trećeg mjeseca cjepivo doći i da će navijači moći na tribine. Stojimo iza odluke Uefe da se to prvenstvo ipak održi u 12 gradova, kako je najavljeno, iako se razmatraju i druge mogućnosti. Ja sam za prvu opciju, o ostalima ne razmišljam. U četvrtak ćemo razgovarati o tome pa ne bih htio prije komentirati. Zbog navijača se nogomet igra, ali od njih nogometna ekonomija i živi. Nogomet danas gubi velik novac zbog izostanka navijača, o tome bi se dalo još puno razgovarati'', dodao je Šuker pa je za kraj komentirao smrt svog bivšeg suigrača Maradone:

''Zahvalan sam mu jer mi je, kad sam bio mlad igrač u Sevilli, otvorio oči i pomogao mi da budem veći igrač. Bio sam na oproštaju, proveo sam lijepe dane s njim u Sevilli, bio sam kod njega doma u Buenos Airesu, upoznao mu obitelj. Bilo mi je teško kad sam čuo, hvala mu za sve što je učinio za nogomet i hvala mu što mi je pomogao. Daj Bože da bude što više takvih igrača u nogometu.''

Pročitajte više