Šuker se ne želi baviti Vlajčevićem ni Mamićevim pozajmicama

Foto: Guliver Image/Getty Images

''KAO predsjednik HNS-a, neću utjecati na komisije, bilo disciplinsku, sudačku. One moraju biti neovisne. Neću se baviti istragom, neka se time bavi nadležna komisija. HNS se brine o svim igračima, igračicama, malonogometašima, a posao nadležne komisije jest da istražuje'', bezbrižno, s prepoznatljivim osmjehom na licu odgovorio je predsjednik Davor Šuker na pitanje kako komentira optužbe koje terete disciplinskog suca HNS-a Krešimira Vlajčevića da je od 2009. primao pozajmice iz nogometnog kluba Dinamo.
 
> HNS odbio Hajdukov zahtjev da ga ne kažnjava sudac koji je dobio pozajmicu od Dinama
 
Naime, baš nekako u vrijeme kad su privedeni braća Mamić i Tomislav Vrbanović u medijima se pojavila informacija da je iz Dinama posljednjih godina novac curio na sve strane, da su se davale brojne sumnjive pozajmice, a među onima koji su taj novac navodno dobili, i to još 2007., našla su se imena bivših nogometaša Modrih Vlade Kasala, Stjepana Deverića, Dina Drpića i Slavka Ištvanića, zatim šefice kabineta Dinama Vlatke Peras, tadašnjeg direktora Damira Vrbanovića te, što je posebno intrigantno, disciplinskog suca HNL-a Krešimira Vlajčevića.
 
Kad bi se pokazala točnom informacija da je Vlajčević, dakle zaposlenik Saveza i osoba koja bi u određenim situacijama trebala sankcionirati klub iz Maksimirske, primala novac iz Dinamove blagajne, bio bi to ogroman skandal, koji bi doveo u pitanje regularnost svih prvenstava od 2007. do danas.
 
Na naš tadašnji upit da komentira optužbe, koje ga terete, Vlajčević je kategorički rekao da pojma nema o čemu se radi te da nikad u životu nije primio ni lipe od Mamića, kao ni od bilo koga iz Dinama.
 
U međuvremenu, Hajduk je dva puta tražio izuzeće Vlajčevića, zbog opravdane sumnje u pristranost, no Davor Blašković, predsjednik Komisije za žalbe HNS-a oba je puta odbio Hajdukove zahtjeve.
 
I dok se Šuker čudom čudi te odgovornost po svom starom dobrom običaju prebacuje na druge,  HNS-ov sudac i dalje kažnjava Hajduk.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.