Šuker ušao u svlačionicu: "Tiha voda brege dere!"

Foto: Pixsell / I. Kralj

DAVORA ŠUKERA, predsjednika HNS-a i najboljeg strijelca u povijesti Hrvatske, novinari su nakon utakmice s Islandom zamolili da usporedi svoju generaciju iz 1998. i momčad Zlatka Dalića.

"Danas je lopta brža, kopačke su bolje. Teren je 1,3 milimetra danas...", nizao je Šuker podatke iz glave i zaključio da je danas u nogometu sve poboljšano. 

"Imali smo tada sjajnu generaciju i sjajnog izbornika, ali idemo vidjeti... Ovdje u Rusiji moramo zahvaliti organizatoru na sjajnom turniru. Mi idemo dalje, tiha voda brege dere. Pričao sam u svlačionici s izbornikom i igračima, spremni smo za Dansku. Vjerujem da ćemo dati 120 posto. Ne bojim se. Vi novinari ste pisali da Hrvatska igra s B sastavom, a sjetite se da smo Meksiko pobijedili s C sastavom", rekao je predsjednik pa dodao:

"Žao mi je što Kalinić nije tu, ali to je nogomet." 

Kaže da je primio mnogobrojne čestitke nakon utakmice. Jesu li konačno čestitali i Argentinci?

"Ne bih o imenima, znate... Puno njih se javilo, vjeruju u Hrvatsku. Nije ovo školsko natjecanje, ovo je ipak SP. Imamo poniznost, fizički smo spremni, snažni i krasi nas zajedništvo. Vas medije molim da ne pričate o četvrtfinalu, već da se koncentriramo na Dansku. To je jedna momčad koja, da ih ne uvrijedim... Momčad koja ima dobar blok. Bit će teško, tko bude bolji na sredini terena, taj će pobijediti." 

Šuker je Dancima na Euru 1996. zabio dva gola u pobjedi 3:0.

"Danci su došli tiho, ponizno. Imat će svoju šansu. Mi moramo biti agresivni kao protiv Argentine."  

Pročitajte više