Sukob Jurčevića i Kranjčara

NIKO KRANJČAR nastupio je na jakom malonogometnom turniru u Hamburgu u društvu velikana hrvatskog malog nogometa, što je izazvalo bijes Nikole Jurčevića.

Jurčević smatra kako to nije smio bez dopuštenja kluba, te da će zato biti kažnjen.

Niko je bio na odmoru u Schladmingu kada je dobio poziv svog oca Zlatka da dođe u Hamburg jer su Prosinečki i Šuker bili spriječeni.

Dinamov nogometaš prihvatio je poziv zato što je Nikola Jurčević prije odmora igračima rekao kako smiju igrati mali nogomet.

Trener Dinama u izjavi Sportskim novostima tvrdi da je mislio na turnir Kutija šibica, a nije mu palo na pamet da bi neki mogli i "lutati Europom, u društvu onih kojima ne pripadaju".

Jurčević dalje tvrdi da od kapetana Dinamove momčadi nije očekivao takvu neozbiljnost, te da je jako razočaran Kranjčarovim postupkom. Jurčević smatra kako je mladi Kranjčar ignorirao klub, te će zbog toga biti kažnjen.

Kada je čuo da će biti kažnjen Niko je izjavio kako bi se javio klubu da je znao da će biti problema. No, trener je na svršetku sezone rekao kako igrači smiju igrati malo nogomet, pa Niko nije mislio da se mora javiti klubu.

"Neću se ispričati Jurčeviću. Ako me namjeravaju kazniti ja ću ispaštati taj grijeh, uvjeren da nisam ništa zgriješio", prenose Sportske novosti izjavu Nike Kranjčara.

Zlatko Kranjčar izjavio je kako Jurčević pokušava na Niki graditi svoj autoritet, kojeg nema.

Kranjčaru senioru nije jasno zašto je problem što je Niko nastupio na turniru koji je veći, jači i poznatiji od Kutije šibica, te je predstavio Hrvatsku u vrlo pozitivnom svjetlu.

Dok Jurčević smatra kako je Niko bio u momčadi koja nije njega dostojna, Kranjčar tvrdi da u malonogometnoj momčadi nije bilo niti rekreativaca niti veterana, već su među ostalima igrali Robert Jarni, Nikola Tomičić, Robert Grdović, hrvatski malonogometni reprezentativci.

Pročitajte više