Sukobi u Podgorici, uhićeno 60 navijača

KAKO doznajemo od crnogorske policije prije susreta Hajduka i Budućnosti privedeno je čak 60 navijača koji su u četiri navrata pokušali napasti navijače Hajduka. Protiv njih 45 bit će podnesene kaznene prijave, a protiv njih 15 prekršajne prijave.

>>> Više o utakmici možete pročitati ovdje

Navijači Zvezde, navodno njih oko 300, koji su krenuli iz Beograda, podijelili su se u dvije grupe (jedna prema Budvi, a jedna prema Herceg Novom). Putovali su u malim grupama kako ne bi bili prepoznati od strane policije, a kao razlog putovanja navodili su ljetovanje.

"Povodom večerašnje nogometne utakmice između splitskog Hajduka i Budućnosti, Uprava policije je u skladu sa svojom nadležnosti, a na osnovu procjene, planirala i poduzela određene mjere radi eliminiranja eventualnih sigurnosnih rizika" - stoji u službenom priopćenju crnogorske policije.

Prvi incidenti dogodili su se Herceg Novom. Na trajektu kojim su putovali navijači Hajduka, polomili su vjetrobransko staklo na jednom automobilu te time pričinili manju materijalnu štetu.

Pedesetak Delija kamenovalo kolonu

Najveći incident dogodio se u mjestu Jaz kod Budve kad je pred kolonu vozila u kojima su bili navijači Hajduka, iz grmlja pored ceste, izašla grupa od pedeset osoba te ih počela gađati kamenjem. Tom prilikom oštećeni su jedan autobus, jedan kombi te jedno osobno vozila, a dva državljanina BiH zadobila su lakše tjelesne ozljede.

Policija, koja je pratila kolonu, je brzom intervencijom spriječila eskalaciju sukoba i kontakt navedene grupe s navijačima Hajduka koji su pokušali izaći iz autobusa i svojih automobila.

Osobe koje su kamenovale kolonu udaljile su se zatim prema plaži na Jazu, gdje ih je identificirala policija i njih 45 lišila slobode. Kako stoji u priopćenju, najveći dio njih su državljani Republike Srbije koji kao turisti borave na crnogorskom primorju. Svih 45 osoba zadržano je u pritvoru u Budvi te će uz kaznenu prijavi biti privedeni sucu.

Na ulasku u Podgoricu neuspjela "sačekuša"

Još jedan incident dogodio se prilikom dolaska kolone s Hajdukovim navijačima u Podgoricu. Grupa od 15 osoba pokušala ih je ponovo kamenovati, no policija je pravodobnom intervencijom taj pokušaj napada spriječila, te sve privela u službene prostorije. 15 osoba, deset njih iz Niša te pet iz Podgorice, bit će prekšajno prijavljeno zbog remećenja javnog reda i mira na sportskim događanjima, doznaje Index iz policije.

Tijekom i nakon utakmice, prema informacijama tamošnje policije u 23 sata, nisu bili zabilježeni incidenti. Ako će ih biti, o tome će policija izvijestiti ujutro.

Nakon utakmice kolona navijača Hajduka krenula je natrag, naravno ponovno uz jaku policijsku pratnji, koja će ih pratiti sve do Debelog brijega.

A.H.
Foto: Veljko Grbeša

Pročitajte više