EUROPSKE LIGE

Sumnjali na doping kod rivala pa naručili test. Ostali šokirani rezultatom

Foto: Razvan Pasarica/Guliver Iamge

DINAMO BUKUREŠT odigrao je u kupu najveći rumunjski derbi protiv Steaue. Iako je pobijedio 1:0 i prošao dalje, Dinamo je inzistirao na doping testovima nakon utakmice jer su suparnički igrači, kako kažu, bili u sumnjivo dobroj formi. Danas su stigli rezultati. Utvrđeno je kako je jedan igrač Dinama pozitivan na kokain.

Francusko-senegalski napadač i bivši igrač Evertona pozitivan je na kokain

Radi se o Magayeu Gueyeu, francusko-senegalskom napadaču i bivšem napadaču Evertona. Iako je antidopinška agencija samo dostavila rezultate i objavila da je jedan igrač pozitivan na kokain, rumunjski mediji su stigli do podatka kako je riječ o Gueyeu. 

Provedeno je šest doping testova nakon susreta, ali je jedino on bio pozitivan. Gueye se prestao javljati na mobitel novinarima, a ProSport javlja kako ga nema ni u trening-kampu, što je indikator toga da se krije od javnosti. Prijeti mu duga suspenzija i velika kazna od strane rumunjskog saveza i nadležnih institucija, a Gueye je vjerojatno odigrao i svoju posljednju utakmicu za bukureštanskog velikana. Ovo mu je drugi veliki skandal.

Nije htio igrati, rekao je da je depresivan. Onda se slikao u jacuzziju s prostitutkama i pokazivao penis

Gueye je došao u fokus javnosti prije dva mjeseca. Rekao je kako ne želi igrati nogomet jer je depresivan, a onda se snimao dok se u jacuzziju zabavljao s dvije prostitutke.Tada je u kameru rekao: "Dinamo me ne plaća i ovo je na njihov račun. Vidjeli ste crnca. Ovo su moje kurve, razumijete? Stavio sam u njih svoj penis. Tako je to, tako ja igram nogomet. Razumijete", pri čemu je bio u vidno pijanom stanju.

Iako se izvukao samo s novčanom kaznom, navijači Dinama nisu mu oprostili incident. Javno su tražili njegov odlazak, pa čak i deportaciju. Točna kazna za Gueyea koji je u karijeri igrao i za Everton, Brest, Adanaspor, Ankaraspor, Qarabag bit će poznata vrlo brzo.

Pročitajte više