transferi

Sun: Oršić je gotov posao, kao i njegov savršeni partner

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

MISLAV ORŠIĆ je na korak od transfera u Burnley, pišu engleski mediji. To je suprotno od informacija iz Dinama, prema kojima se u Maksimiru navodno povlači iz već dogovorenog posla. Podsjećamo, prije tri dana su hrvatski prvak i posljednjeplasirani klub Premier lige praktički dogovorili Oršićev (29) transfer uz odštetu od oko 8.5 milijuna eura.

Alan Nixon, stručnjak za transfere iz Suna, sada piše: "Oršićev prelazak u Burnley samo što nije i formalno obavljen. Preostalo je još tek da se hrvatskom nogometašu odobri engleska radna dozvola." Isti izvor navodi da je Burnley dogovorio i dolazak Oršićevog vršnjaka Wouta Weghorsta.

Napadač Wolfsburga i reprezentacije Nizozemske je u bundesligaški klub došao prije tri i pol godine uz odštetu od 10.5 milijuna ura. Od tada je visoki (1.97) golgeter za Wolfsburg u 144 utakmice postigao 70 i namjestio 22 gola.

Engleski mediji navode da ga Burnley neće platiti puno više nego što je dao za Oršića s obzirom na njegovu dob, želju da ode iz Wolfsburga te to što mu s njim ugovor istječe u ljeto iduće godine. Ističu da bi Oršić i Weghorst bili savršen par za spas jalovog Burnleya, druge najneefikasnije momčadi Premier lige.

Pročitajte više