Sunara se nada suboti u Beogradu

U SAMO tri dana Partizan je dva puta pobijedio Cibonu. Ukupno je bilo + 31 za Beograđane. Crno-bijeli su se ponovo pokazali kao pretvrd orah za Vukove. Srpski mediji izvještavaju o slabijoj Partizanovoj igri i opuštanju domaćih košarkaša u završnici utakmice. U 37. minuti Cibona je na smanjila rezultatski minus od 82:67 napravivši seriju 9:0 i tako unijela nemir među 4000 navijača u Pioniru. Međutim, pad Partizana se najviše može pripisati umoru igrača iscrpljenih od mečeva sa Splitom i Cibonom u subotu i nedjelju.

"Previše smo opušteno ušli u utakmicu. To je razumljivo, ovo nam je bila već 50. utakmica u sezoni. Bilo je teško na psihološkom planu pripremiti igrače.", rekao je trener Partizana Duško Vujošević za srpski Mondo.

"Cibona po kvaliteti nikako nije osma ekipa u ligi," pohvalio je trener domaćih goste iz Zagreba, te dodao: "Sada nas očekuje uzvrat u Zagrebu. Bilo bi dobro da posao obavimo još tamo, kako bi se mogli spremiti za susret s TAU Ceramicom."

Šef struke u Ciboni Ivan Sunara u izjavi za B92 rekao je da je Partizan zasluženo pobijedio; "Utakmica je bila očekivano tvrda. Ostali smo rezultatski "kratki" u finišu. Napravit ćemo sve da u Zagrebu pobijedimo. Vidimo se ponovno u subotu. Vjerujem da moja ekipa to može ostvariti."

Druga utakmica igra se u četvrtak, a ukoliko Cibosi izjednače u subotu će u Beogradu igrati za prolaz Za Final four.

Aco: Popravit ćemo se

Drugi naš predstavnik u NLB ligi, Zadar, nakon produžetaka je svladao FMP. Ponovo se malda ekipa iz predgrađa Beograda pokazala kvalitetnom. Junak utakmice bio je Barać koji je postigao 39 poena i najzaslužniji je što Zadar na korak do final-foura.

Domaći strateg, Aco Petrović, na tiskovnoj konferenciji poslije utakmice je rekao da ne bi imao što prigovoriti svojoj momčadi da su i izgubili. Dodao je da je FMP trenutno u puno boljoj formi;

"Ukoliko prođemo, mislim da nam se mogu otvoriti velike stvari jer ćemo kroz mjesec dana podignuti u formi."
Posebno je pohvalio Pankracija Baraća;  "Radio je čuda i isčupao pobjedu FMP-u iz ruku."

"Par tiskovina apostrofirale su mene kao osobu koja je napravila sve da izbjegne Cibonu u četvrtfinalu. Cibona je bila zacementirana osma, jedino je eventualnom pobjedom protiv Partizana mogla doći na treću poziciju. Nikako nije mogle biti sedma", osvrnuo se Aco na neke napise u novinama.

Trener gostiju, Slobodan Klipa, je poraz pripisao neiskustvu i mladosti: "Izgubili smo već dobivenu utakmicu zbog greške u posljednjih pet sekundi kad nismo napravili bonusni faul. Pred ovakvim navijačima nije ni čudo da mlada momčad kao mi napravi grešku i nesretno izgubi utakmicu."

Zadar danas putuje čarter letom u Beograd na uzvrat koji se igra u četvrtak. Ako FMP pobijedi o pobjedniku će odlučivati utakmica u subotu u Jazinama.

M.P.
Foto: Zadarsport

Pročitajte više