Super Mario u osmini finala Wimbledona!

HRVATSKI tenisač Mario Ančić izvrsnom je igrom u tri seta svladao 18-godišnjeg Francuza Monfilsa u trećem kolu Wimbledona, te se plasirao u osminu finala. Koliko je Mario bio uvjerljiv protiv Monfilsa najbolje govori konačan rezultat - 6:3, 6:3, 6:1.

18-godišnji Francuz izgubio je servis već u četvrtom gemu prvog seta, a Mario nije propustio priliku, pa je mirno priveo kraju prvi set te ga zaključio rezultatom 6:3.

U drugom je setu Mario napravio break u petom gemu, ali nažalost, u Wimbledonu je nakon sat vremena igre, oko 17:15, počela padati kiša, pa je meč privremeno prekinut.

Susret je nastavljen u 17:45, a Mario je odličnim reternom na Monfilsov drugi servis osvojio drugi set rezultatom 6:3.

Odličnim servisom, bez izgubljenog poena Mario je glatko došao do prvog gema u trećem setu. Već u sljedećem gemu Mario je breaknuo Francuza, te došao do 2:0 u trećem setu.

Treći gem servirao je Mario, te je nizom izvrsnih servisa došao do 3:0. Svoj prvi gem Monfils osvojio je u četvrtoj igri, te postavio rezultat na 3:1. Mario je nastavio izvrsno servirati, te uvjerljivo osvojio peti set za 4:1.

Mario je igrao izuzetno koncentrirano i sjajno reternirao, te je po drugi put u trećem setu breaknuo Francuza i postavio rezultat na 5:1.

U posljednjem gemu Mario je sjajno servirao te uvjerljivo osvojio gem, treći set i meč koji znači plasman u osminu finala.

"Super Mario" je bio apsolutno dominantan u meču protiv Monfilsa, što dokazuju i statistički podaci o 92-postotnoj uspješnosti prvog servisa, 23 winnera, te 84 osvojena poena.

U dvoboju četvrtog kola Ančić, koji je postavljen za desetog nositelja, igrat će protiv Španjolca Feliciana Lopeza, koji je danas priredio veliko iznenađenje pobijedivši petog nositelja Rusa Marata Safina 6:4, 7:6 (4), 6:3.

Pročitajte više