Super orlovi doletjeli u Durban: Spoj Afrike i Europe odvest će nas daleko



TIJEKOM srijede u Južnu Afriku stigla je reprezentacija Nigerije. Nekadašnji izbornik Švedske Lars Lagerback doveo je Super orlove u Durban po veliki rezultat. Nitko od igrača to ne krije, po samom dolasku naglasili su da žele iskoristiti "prednost svog kontinenta".

"Naša je prednost što možemo igrati spoj afričkog i europskog nogometa, jer većina naših reprezentativaca igra u Europi. S tom kombinacijom možemo otići daleko. Ne vidim slabosti u momčadi", pričao je Obafemi Martins o mogućnostima i samopouzdanju Super orlova.

Donedavni izbornik Švedske Lars Lagerback još pokušava od velikih zvijezda napraviti momčad, Nigerijci su dijelom i sretno prošli kvalifikacije.

"Važno je da smo sada ovdje, Lagerbacka još ne poznajem, no znam da je jako iskusan", rekao je Martins o nečemu što bi mogla biti slabost Nigerije, odbacivši kritike da se momčad teško može ponašati na pravi način na terenu usprkos velikoj kvaliteti.

Kapetan Nwakwo Kanu i Obi Mikel pričali su u sličnom tonu kao Martins, a Lagerback je u zračnoj luci u Durbanu češkao obrvu uz zamišljen pogled. Znači li to zabrinutost ili mudrost, pokazat će već prva utakmica s Argentinom.

Danci u teretani, Amerikanci ništa bez lopte, Gaučosi sakriveni

Danski izbornik Morten Olsen momčad je tijekom dana poveo u teretanu, koja je bila osnova treninga u srijedu, dok je Bob Bradley uglavnom momčad držao na travnjaku. To govori o pristupu dvojice trenera koji su ranije poveli momčadi u Južnu Afriku. Maradona je odlučio zatvoriti trening.

Pročitajte više