Vikend super-derbija: Sjedi i gledaj!

 Foto: Getty Images/Guliver Image

AKO STE ovoga vikenda planirali neki izlet, roštilj ili nešto treće što podrazumijeva dizanje s kauča i gašenje televizora, jedan pogled na raspored europskih nogometnih liga mogao bi vam ozbiljno poremetiti planove. Vrijeme je da počnete smišljati isprike, glumiti temperaturu ili jednostavno isključiti mobitel i praviti se da vas nema.

Jer pred nama je jedan od najuzbudljivijih nogometnih vikenda ove sezone.

Danas već u 13.30 sati na rasporedu je veliki engleski derbi između Manchester Uniteda i Arsenala. Nakon četiri utakmice bez pobjede, United je prošlog kola napokon slavio u gostima kod Swanseaja, no sutra će im biti puno teže. Jose Mourinho ne može računati na suspendiranog Zlatana Ibrahimovića, a vrlo je upitan i nastup Waynea Rooneya, koji se ozlijedio na utakmici Engleske i Škotske. Uz to, Arsenal je neporažen još od prvog kola kad ga je pobijedio Liverpool 4-3, no od onda je dobio sedam i remizirao tri utakmice.

Arsenalu je Old Trafford noćna mora

Vrlo poljuljano samopouzdanje "crvenim vragovima" malo će popraviti činjenica da su zadnji put u prvenstvu od Arsenala kod kuće izgubili prije deset godina kad ih je srušio Emmanuel Adebayor. Arsenal je od tada na Old Traffordu osvojio samo dva boda, za United ih je na Twitteru neki dan podsjetio i na onih 8-2 2011. godine.


Nakon Uniteda i Arsenala, vrijeme do sljedećeg spetakla možete skratiti utakmicom Tottenhama i Bilićevog West Hama.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Nakon engleskog derbija, u 18.30 na redu je onaj njemački, između dortmundske Borussije i Bayerna. Iako je tek 11. kolo, ulog u ovoj utakmici je neuobičajeno velik. Borussia bi eventualnim porazom pala na devet bodova zaostatka za Bavarcima i praktički ispala iz utrke za naslov.


Pobjeda bi ih pak približila na samo tri boda, a Bayernu bi na grbaču natovarila i uporni Red Bull Leipzig, koji je uz Ancelottijevu momčad i Hoffenheim jedina neporažena ekipa u ligi.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Zadnji derbi na Vicente Calderonu


Samo pola sata nakon spektakla na Westfalenu (20.45), čeka nas madridski šlager Atletica i Reala. Bit će to izrazito emotivna utakmica za navijače Atletica budući da će to biti zadnji gradski derbi koji će se ikada igrati na Vicente Calderonu. Na kraju sezone igrače će na travnjaku zamijeniti bageri, legendarni stadion će biti srušen, a Atletico će sljedeće sezone igrati na novoj La Peineti, koja će primati 74.000 gledatelja.

Dobra vijest za navijače Reala je povratak Luke Modrića, a za navijače Atletica da se Antoine Griezmann oporavio od ozljede na utakmice Francuske i Švedske i bit će u sastavu.

Atletico i Real su u zadnje 32 utakmice samo jednom odigrali 0-0, tako da golova neće nedostajati. Atleticu je ovo zadnji vlak da uhvati korak s vodećima, a Real će gledati kako da zadrži dva bode "fore" ispred Barcelone.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


 
Supervikend završava u nedjelju (20.45) kad Brozović, Perišić i društvo iz Intera igraju gradski derbi s Milanom. Iako zadnjih godina nisu u talijanskom vrhu, a derbiji su im sve samo ne zanimljivi, utakmica Milana i Intera i dalje je jedan od najboljih nogometnih događaja u Europi.

 

Oni s boljom satelitskom opremom prije milanskog mogu pogledati istanbulski derbi između Fenerbahcea i Galatasaraya u nedjelju u 18 sati.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više