Šušak: Osijek ostaje u vrhu

IVU ŠUŠKA "uhvatili" smo na putu iz Osijeka prema Šibeniku gdje će Osječani odigrati prvu utakmicu 16. po redu domaćeg prvenstva. Bila je to idealna prilika da nam trener Osijeka najavi prestojeću sezonu.

"U teškoj sezoni koja je iza nas uspjeli smo ući među četiri najbolja kluba i nadamo se da ćemo ostati u vrhu hrvatskog nogometa. Momčad se vrlo malo promijenila, nismo uspjeli realizirati pojačanja koja su bila planirana, a razlozi su bili financijske naravi, ipak na tom planu imamo skromne mogućnosti." - izjavio je Šušak za Index.

Najveće pojačanje u prijelaznom roku svakako je napadač Igor Mostarlić iz Međimurja, a kao "najslabiju kariku" u svojoj momčadi Šušak je podcrtao vezni red.

"Najbolji prošle sezone je bio vratar Marin Skender, koji je možda i najzaslužniji za naš plasman. Mislim kako će ova sezona biti u znaku mladog veznjaka Marka Dinjara" - kazao je o svojim prvotimcima Šušak.

Zanimalo nas je koga prvi čovjek struke Osječana vidi kao najveće konkurente za četvrtu poziciju. Prošle sezone imali su četiri boda više od petoplasiranog Hajuka te šest bodova prednosti nad Kamenom.

"Koncentraciju kvalitete imaju Dinamo, Hajduk i Rijeka i siguran sam kako će oni podijeliti prva tri mjesta, međutim mi želimo ponoviti četvrtu poziciju. Za to će biti mnogo konkurenata, a najveći će biti Zagreb, koji je neugodan zbog Ćire, te Varteks i Slaven Belupo. Naravno, nikoga ne podcjenjujem." - dodao je.

Šušak je zadovoljan svojim angažmanom u klubu, koji je 1994. godine spasio od Druge lige a sezonu kasnije odveo Osječane u Kup UEFA-e.

"Imam sreću što sam s njima radio i prije deset godina kada sam bio u Osijeku te moram napomenuti kako u klubu funkcioniramo izuzetno profesionalno." - zaključio je.

Srđan Hebar
Foto: NK Osijek

Pročitajte više