Sutra svečani doček hrvatskih olimpijaca

HRVATSKI glavni grad sutra, 31. kolovoza, priprema veličanstven doček za hrvatske olimpijce predvođene zlatnim rukometašima.

Posebni zrakoplov Croatia Airlinesa sa 105 putnika sletjet će u 7,40 sati u zagrebačku zračnu luku Pleso. Zrakoplovom u domovinu stiže 77 olimpijaca (rukometaši, vaterpolisti, atletičari, taekwondašice, plivači) i članovi hrvatskog olimpijskog izaslanstva u Ateni. Nakon konferencije za novinare u VIP salonu zračne luke športaši će u 9,15 sati autobusima poći prema središtu Zagreba.

Na putu do Trga bana Jelačića, gdje bi trebali stići oko 10 sati, proći će Velikogoričkom ulicom, Ulicom SR Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Držićevom avenijom, Krešimirovim trgom, Bauerovom, Vlaškom, Ribnjakom i Degenovom ulicom.

Dobrodošlicu s pozornice na Trgu bana Jelačića pjesmom će im poželjeti "Prljavo kazalište", "Baruni", Miroslav Škoro i Dino Jelusić, a u ime grada Zagreba dobrodošlicu će im iskazati i čestitati dogradonačelnik Milan Bandić.

Osim Gradskog poglavarstva, organizator dočeka su i Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatski rukometni savez (HRS) pa se očekuje da će se Zagrepčanima obratiti i predsjednici HOO-a Zlatko Mašeša i HRS-a Željko Kavran.

Pročitajte više