TRANSFERI

Suze odbačene legende dirnule Španjolsku: Izbacili su me iz moje kuće

Screenshot (Youtube)

DANI PAREJO, kapetan, legenda Valencije i igrač koji je u devet godina odigrao 383 utakmice za taj klub, postigao 63 gola i namjestio samo jedan manje, na svojoj koži je osjetio da u modernom nogometu nema mjesta osjećajima, zahvalnosti ili romantici.

Legendu i kapetana potjerali nakon devet godina i odlične sezone, ali to nisu rekli njemu nego agentu

Iako je tek napunio 31 godinu, Transfermarkt ga procjenjuje na 20 milijuna eura, a nedavno završenu sezonu je ovaj veznjak odigrao jako dobro (47 nastupa, deset golova i šest asistencija), saznao je da ga je klub u sklopu rekonstrukcije momčadi otpisao i prepustio Villarrealu. Da bi šok po odbačenog velikana Valencije bio veći, nitko iz kluba to nije rekao Pareju nego njegovom agentu.

Kada se djelomično pribrao od ovakvog otpisa, Parejo je zamolio klub kojem je vjerno služio, a koji ga je tako bezdušno odbacio, da mu dopusti da se od navijača oprosti obraćanjem sa stadiona Valencije. To mu nije dozvoljeno pa se Parejo s navijačima Valencije pozdravio videokonferencijom koju je snimao iz svoje kuće. 

Nisu mu dali da se sa stadiona oprosti od kluba svog života pa je to napravio u stanu, okružen slikama i uspomenama na Valenciju

Pri tome je bio vidno potresen dok je, okružen fotografijama u dresu Valencije te nizom memorabilija vezanih za taj klub kao što su replika Kupa kralja koji je osvojio te kapetanska traka, govorio kako mu je neizdrživo teško otići iz kluba koji mu je sve.

"Ovaj klub je moj život i želio sam u njemu završiti karijeru, ali nisu mi dali. Uvijek sam govorio da u Valenciji imam dvije kuće, jednu u kojoj živim, a druga je Mestalla. Sada sam ostao bez jednog doma", požalio se Parejo, nakon čega je slijedio najtužniji dio njegovog obraćanja:

"Moj sin ne shvaća kako ću sad nositi dres koji nije Valencijin", rekao je i počeo plakati

"Pokušao sam sinu Daniju objasniti da ću sada igrati za drugi klub i da više neću nositi dres Valencije, ali on me ne razumije i blijedo me gleda. Kako bi i shvatio kada on kao i ja zna samo za Valenciju. Pitao me 'Tata, zašto odlaziš iz Valencije, pa ti si oduvijek tu?' Odgovorio sam mu: 'Tako ti je to u nogometu' To je tako tužno", jedva je procijedio Parejo i počeo plakati.

Ovo je duboko dirnulo španjolske ljubitelje nogometa, a Marca i As, najveći sportski dnevni listovi, na udarnim su mjestima objavili vijest o potresnom Parejovom oproštaju od voljenog kluba te kritizirali sramotan odnos Valencije prema njenom junaku. 

Pročitajte više