Sve spremno za Hallowind: Hrvatski kup kao spoj natjecanja i zabave



NA POPULARNOM šibenskom kupalištu Jadriji je sve spremno za spektakl u wind surfingu Hallowind Cup. Od jutra natjecatelji iz više zemalja natjecat će se u disciplinama slalom i formula, a sve u okviru regate za Kup Hrvatske.

"Baš smo bili na moru, radimo završne pripreme. Ujutro se očekuje bura, tako da vjerujemo da će biti zabavno", kaže Ante Berlengi, prvak hrvatske u formuli.


Natjecanje će se održati u regatnom polju ispred kultnog šibenskog kupališta Jadrija, a konkurencija će biti žestoka.

"U slalomu će biti više natjecatelja, dolaze Austrijanci sa svojim najvećim adutom Chrisom Preslerom, Slovenci s odličnim Vidakovičem, a i mi ćemo biti u jakom sastavu. Doći će svi naši najbolji surferi, Mladen Belamarić, Enrico Marotti, Vladan Desnica... Biti će dosta natjecatelja iz Češke i Mađarske", nastavlja Berlengi.

Hallowind će osim natjecateljskog imati još jedan naglašeni element, a to onaj zabavni. Dobar provod za sve natjecatelje jamči svečana večera, a nastup lokalnih bendova kasnije će moći pratiti i gledatelji.

Sve u svemu, Šibenik će sljedećeg vikenda biti u znaku wind surfinga, a natjecatelji će biti najsretniji bude skupe li se gledatelji i navijači u velikom broju.

"Naravno da je puno ljepše surfati kad te netko gleda i bodri, kad ima navijača. To je kao u svakom sportu, surf nije iznimka", zaključuje Berlengi.

Natjecanja u formuli i slalomu održavati će se od 29. listopada do 1. studenog.

Pročitajte više