"Sve utakmice reprezentacije odsad prepuštamo Zagrebu"

OČEKIVANJA da će Split napokon dobiti jednu službenu utakmicu hrvatske reprezentacije nisu se ispunila. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza danas je donio odluku kako će Rusija gostovati na Maksimiru.

"Sve prepuštamo Zagrebu"

"Nismo očekivali takvu odluku, ali reprezentacija treba igrati tamo gdje se igrači osjećaju najbolje." - rekao je za Index Fredi Fiorentini koji nije bio previše raspoložen za razgovor o toj temi. Kako i bi, kad je posljednju službenu utakmicu u Splitu Hrvatska odigrala prije deset godina. Od tada samo obećanja, obećanja i tvrdnje iz HNS-a da se igrači u Zagrebu osjećaju najugodnije.

Ovaj put argument su bili put i povratak iz Tallina s gostovanja protiv Estonije.

"Ja ne bih komentirao njihovo objašnjenje, jer to nisu pravi argumenti. Mislim da je najbolje da reprezentacija igra u Zagrebu jer tamo još nikad nisu izgubili, a najvažnije je da se plasiramo na Europsko prvenstvo" - tužnim je glasom zborio, inače uvijek jak na riječima, Fiorentini.

"Nećemo se boriti niti za domaćinstva ostalih utakmica. Sve prepuštamo Zagrebu. To je jedino korektno i mislim da je tako dobro. Sve je u redu" - s gorčinom u glasu slušali smo Fiorentinija.

"Moja želja je bila: ili Zagreb ili Split"

Izbornik Bilić bio je kratak u komentiranju odluke o domaćinstvu. "Tako odlučuje Izvršni odbor. Ja sam samo rekao na početku kvalifikacija da se utakmice kvalifikacija igraju u Splitu ili Zagrebu, i predsjednik je uslišio moju molbu." - rekao nam je Bilić.

"Ovo je smiješno, neka se reprezentacija zove Zagreb"

Stipe Lekić, glavni tajnik Torcide rekao je kako se  tu nema što puno za komentirati jer je to sve jako smiješno. "Sigurno da nam je žao. Red je da se igra u Splitu. Ma ne samo u Splitu već u Osijeku, Rijeci i Varaždinu. Ako se igra samo u Zagrebu, neka se reprezentacija onda zove Zagreb a ne Hrvatska." - rekao je za Index Lekić.

Na upit vjeruje li da se pri izboru sluša i mišljenje igrača Lekić odgovara: "Nema šanse. Što gospodin Marković kaže, tako je!".

Predsjednik Udruge navijača Dinama Ivan Šagud nije želio komentirati odluku, već je samo kratko rekao: "Neka se utakmice igraju u Vukovaru!".

Kako god bilo i koji god razlozi bili, ako ovaj put zbog putovanja u tallin i jesu opravdani, u budućnosti sigurno neće biti. Split je zaslužio dobiti jednu službenu utakmicu hrvatske reprezentacije.

A.H.
Foto: V.G.

Pročitajte više