Sve želje ispunjene

SKORO da nije pošteno prema skijašicama s ove planete. Zašto skijati kad se unaprijed zna tko će biti prvi. Janica je osvojila još jedno zlato, sa 63 stotinke prednosti. Podjednako se veselimo nevjerojatnom osmom mjestu Nike Fleiss.

Ozlijeđena Janica osvojila je još jedno zlato na SP-u u St. Moritzu. Drugim zlatom Janica je postala najuspješnjija skijašica SP-a u St. Moritzu.

Nika Fleiss je nakon vrlo dobre prve vožnje, fenomenalno odvozila i drugu, te se plasirala na nevjerojatno osmo mjesto. I mala Ana Jelušić bila je dobra, 24.

Fenomenalna Janica Kostelić i u drugoj i u prvoj vožnji. Već na prvom prolazu povećala je prednost koju je zadržala do kraja. Brzina i tehnika dovele su je do još jednog povijesnog zlata.

U veljači odlučena najbolja sportašica u 2003?



Fenomenalna vožnja Janice u prvoj vožnji donijela joj je veliku prednost nad drugim skijašicama. Izvrsno, borbeno, brzo, bez greške odvozila je Janica prvu vožnju.

Start i prvih nekoliko vrata bilo joj je problem jer se trebalo odgurivati da ubrza, tako da je na prvom prolazu imala prednost od 12 stotinki. Svi su se kladili da će Janica već na prvom prolazu kasniti oko 30 stotinki, zato jer se ne može odgurnuti, ali Janica je pokazala da može i tako biti bolja od svih. Naime, sve skijašice u tih prvih 4-5 vrata odgurnule su se 2-3 puta jako, a Janica se cijelo vrijeme lagano odgurivala s malim zamasima štapom.

St. Moritzom kruži priča da je staza namjerno tako postavljena.

Nakon toga Janica je ušla u strminu u kojoj se spustila jako brzo i prednost povećala, tako da je na kraju imala prednost od 40 stotinki nad drugoplasiranom Schild.

Janica se spustila na glavu, znajući i sama da je ništa osim medalje ne bi zadovoljilo.


Njena najveća protivnica Paerson za njom kasni čak 1.60 sekundi. Samo druga i treća, Schild i Hosp za Janicom zaostaju ispod stotinke.

18-godišnja Samoborka Nika Fleiss također je izvrsno odvozila, na prvom prolazu za Janicom je zaostala 1.08 sekundi, tada je ubrzala, ali je na jednoj vertikali malo pogriješila, pa je na kraju zaostatak za Janicom 1.55 sekundi. Nalazi se na izvrsnom 14. mjestu.

16-godišnja Riječanka Ana Jelušić prvu vožnju završila je na 30. mjestu. Dobro je odvozila, bez nekih većih grešaka, ali ipak je veleslalom njena disciplina.

Rezultati prve vožnje:

Pročitajte više