Svečano otvaranje SP 2006. u Muenchenu

PREDSJEDNIK Organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva što će se 2006. godine održati u Njemačkoj Wolfgang Niersbach potvrdio je kako će se svečanost otvaranja prvenstva održati u Muenchenu uoči prve utakmice samoga natjecanja.

Niersbach je izjavio kako je OO SP-a takvu odluku donio pod pritiskom Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) iako je njegova i želja vodećih njemačkih političara bila da se svečanost otvaranja dodijeli Berlinu i to neovisno o tome što bi se prva utakmica odigrala u Muenchenu s obzirom da će finalni dvoboj biti odigran u Muenchenu.

"Sada je definitivno jasno da će se otvaranje održati u Muenchenu, no mi smo i dalje zainteresirani da i Berlin bude domaćin nečega značajnog", izjavio je Niersbach.

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter je u svom pismu koje je nedavno poslao gradonačelniku Muenchena Christiana Udeu napisao:

"Svečanost otvaranja se uvijek održavala uoči prve utakmice samoga natjecanja. Održati svečano otvaranje bez da se nakon njega odigra uvodni dvoboj nije u skladu s tradicijom svjetskih prvenstava".

(Hina) zm

Pročitajte više