Svi se dive Luki Dončiću: Ikonski. Čarobno. Veličanstveno

Foto: Profimedia

SLOVENAC Luka Dončić (23) ispisao je povijest košarke. Nakon što je u prethodne dvije utakmice ubacio 50 i 32 poena, sinoć je protiv New York Knicksa na domaćem parketu otišao korak dalje u pobjedi svojih Dallas Mavericksa. Gostima je ubacio 61 poen, uhvatio je 21 skok i podijelio 10 asistencija.

Triple-double učinak sa 60 koševa i 20 skokova nije viđen u povijesti najjače košarkaške lige svijeta, a Dončić je oborio rekord karijere u poenima i upisao 53. triple-double. Četiri sekunde prije kraja četvrte četvrtine Knicksi su imali dva poena razlike, a Dončić jedno slobodno bacanje. Namjerno je promašio, uhvatio loptu i zabio za produžetke u kojima je Dallas na kraju slavio sa 126:121. 

Košarkaški svijet se i ranije divio Dončiću, ali nijednom kao nakon ove utakmice, koja je najbolja u njegovoj karijeri, a prema mnogima i jedna od najboljih u povijesti košarke. Poznati novinar Mark Stein je napisao: "Luka Dončić nije sa Zemlje. Odveo je utakmicu u produžetak nakon što je namjerno promašio bacanje", a na službenom Twitteru NBA je nazvan "mađioničarom".

Nedavno je u Dallasu podignut spomenik legendarnom Dirku Nowitzkom, a Kevin Garnett je referirajući se na to napisao: "Imat ćemo još jedan spomenik u Dallasu."

Španjolac Pau Gasol Luku je nazvao "nestvarnim". 

Paul Pierce smatra ga najboljim ofenzivnim igračem lige. 

Drugi ga nazivaju ikonom, luđakom i velikanom. 

Ekipa Clutch Pointsa učinak je ocijenila jednim od najboljih u povijesti lige. 

Bivši igrač i TV komentator Kendrick Perkins je napisao: "Ako sudimo po večerašnjoj utakmici, Luka Dončić je daleko ispred svih ostalih. Igrao sam protiv puno Hall of Famera i vidio legendarne nastupe, ali ovo što je napravio Dončić je jedna od najboljih individualnih izvedbi koje sam vidio u životu."

 

Pročitajte više