Esport

Svi žele proslavu blesavog Belgijca u novoj FIFA-i

Screenshot: Twitter

NAPADAČ Chelseaja i belgijske reprezentacije Michy Batshuayi zabio je za pobjedu nad Engleskom i tako osigurao Belgiji prvo mjesto u skupini G. Gol je želio proslaviti tako da napuca loptu u mrežu, ali pogodio je vratnicu i lopta mu se odbila u lice te je tako zapalio društvene mreže, a brojni fanovi žele da se proslava uvede u FIFA-u 19 koja izlazi krajem rujna.

>Belgijski Drogba i ljubitelj Spužve Boba: "Zašto sam tako glup? Ovo sranje boli"

>FIFA 18 odlično predvidjela prvu fazu Svjetskog prvenstva, evo što nas očekuje dalje

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji imali smo priliku vidjeti različite proslave zgoditaka. Victor Moses je gol protiv Argentine proslavio kao pravi gimnastičar, a Englez Jesse Lingard je nakon prekrasnog pogotka Panami izveo ples iz megapopularne igre Fortnite Battle Royale. Međutim, Batshuayi je otišao i korak dalje. Njegova proslava napucavanjem lopte u vratnicu već je postala legendarna na društvenim mrežama.

Sam Batshuayi se bez imalo zadrške pridružio fanovima u zafrkanciji i našalio se na vlastiti račun. Prvo je na Twitteru izjavio da je shvatio što je napravio čim je pogledao društvene mreže te sam u nekoliko navrata podijelio sporni trenutak. 

Očito i on igra Fortnite pa je nadodao kako sada puno igrača slavi golove s plesovima iz igre te da je on morao smisliti nešto svoje. Ako nas pitate, u tome je i uspio. 

Kako bi stvar bila još bolja, proslava zgoditka nije narušila odnos između Batshuayija i sporne vratnice. Na taj detalj upozorio je njegov suigrač iz reprezentacije Axel Witsel, a ovaj je još jednom prihvatio šalu i pokazao cijelom svijetu kako se treba ponašati i kada stvari ne završe onako kako si planirao. 

Njegova jedinstvena proslava toliko se svidjela fanovima da su na društvenim mrežama počeli tražiti od EA Sportsa da je uvrsti u FIFA-u 19, koja bi trebala izaći krajem rujna. Po svemu sudeći, sam Batshuayi nema ništa protiv. Jedino pitanje je sada, zabije li Belgijac još koji pogodak na Svjetskom prvenstvu, hoće li pokušati proslaviti na isti način ili će to ipak učiniti normalnije. 

 

 

Pročitajte više