Švicarci kreću u obračun s huliganima

ŠVICARCI će krenuti u odlučniju borbu s ciljem istjerivanja huliganizma sa svojih nogometnih stadiona.

Vodstvo švicarske nogometne lige (SFL) odlučilo je kako će klubovi od sada biti odgovorni i za ponašanje svojih navijača na gostujućim stadionima, a ne samo na domaćim kako je do sada bio slučaj.

"UEFA to od nas već godinama zahtijeva", prokomentirao je donošenje ovakve odluke predsjednik komisije za sigurnost SFL-a Thomas Helbling.

Od sada će švicarski klubovi zbog nereda svojih anvijača na gostovanjima moći biti kažnjeni novčano, oduzimanjem bodova ili igranjem domaćih utakmica pred praznim tribinama.

Ovakva odluka izravna je posljedica nereda na švicarskim stadionima tijekom odigravanja utakmica drugoga kola tamošnjeg Kupa odigranih prošloga tjedna.

Tada su, naime, navijači Grasshoppersa utrčali na teren tijekom gostovanja njihva kluba u Bellinzoni, dok su na utakmici između Siona i Servettea navijači Servettea zasuli travnjak raznim predmetima.

Također, Švicarska, koja će zajedno s Austrijom biti domaćin sljedećeg EURA 2008. godine, priprema izradu novoga zakona kojim će se izgraditi popis registriranih huligana kojima će biti zabranjen pristup nogometnim utakmicama.

Pročitajte više